Odamız Geleneksel İftar Yemeği ve Turhal Ekonomisine ve İstihdamına Değer Katanlar Ödül Töreni Gerçekleştirildi.




14 Nisan 2023, 15:25

Odamız tarafından geleneksel olarak düzenlenen, “Turhal Ekonomisine ve İstihdamına Değer Katanlar Ödül Töreni” Kule Rüya Salonunda gerçekleştirildi.  

 Programda İlçe Gelir ve Kurumlar vergisi sıralamasında ilk beş içerisine giren ve en çok istihdam sağlayan firmalara plaket verildi. Törene, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, CHP

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, 28. Dönem Milletvekili adayları, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, G.O.P. Üniversitesi Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ebubekir Altuntaş, Tokat Defterdarı Aliaddin Karpınar, SGK İl Müdürü Turgut Pekdemir, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Yzb. Ali Soner Bozan, İlçe Emniyet Müdürü Nadir Öztürk, Siyasi Partilerin il ve İlçe Başkanları, Tokat TB Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, Tokat TSO Meclis Başkanı Emin Yılar, Niksar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ülker, Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice, Zile TSO Meclis Başkanı Ali Eryılmaz, Zile TB Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Teke, Tokat ESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Ekmekçiler Çörekçiler ve Pastacılar Odası Başkanı Bekir Yurtbay, ilçede faaliyet gösteren diğer odaların başkanlarının yanı sıra protokol üyeleri ile birlikte sanayici ve işadamları katıldı.

            Düzenlenen İftar yemeğinin ardından başlayan programda kürsüye gelen Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayten, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan asrın deprem felaketi nedeniyle bu yıl buruk bir ramazan ayı yaşadıklarını söyledi.  

            Ayten konuşmasında “Hepinizin malumu olduğu üzere 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan asrın deprem felaketi nedeniyle bu yıl buruk bir ramazan ayı yaşıyoruz. 50 binden fazla canımızı kaybettiğimiz, 100 binlerce evin yıkıldığı ve kullanılamaz hale geldiği felakette yaşadığımız acılar tazeliğini hala koruyor.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”dedi.

Her milli meselede olduğu gibi bu felakette de depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık.  

Turhal ticaret ve sanayi olarak, her milli meselede olduğu gibi bu deprem sonrasında da felaket bölgesindeki mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak için kendi kaynak ve imkânlarını seferber ederek, depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten:

Deprem felaketini duyduğumuz andan itibaren Turhal ticaret ve sanayi odası olarak başta Turhal kaymakamlığımız ve Turhal belediyemiz koordinesinde yürütülmekte olan çalışmalara destek vererek, ayni yardımların felaket bölgelerine ulaştırılmasına katkı sağladık. Ayrıca, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan elektrikli ısıtıcı, gıda malzemeleri, katı yakıtlı soba, battaniye/yorgan ve yatak yardımında bulunarak, depremzede kardeşlerimize ulaştırılmasını sağladık.

Desteğini depremzede vatandaşlarımızdan esirgemeyen ve dayanışma ile seferberlik ruhu içerisinde deprem bölgesine yönelik sağladıkları tüm yardımlar için değerli üyelerimize ve odamız meclisine şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, 1 milyar lira katkıda bulunularak başlatılan, İş Dünyası Konut Seferberliği kampanyasına oda üyelerinin yapacakları bağışlarla gerekli hassasiyeti göstereceklerini inandıklarının altını çizen Ayten, “Günümüz itibariyle deprem bölgesindeki en büyük ihtiyaç, depremzedelere kalıcı-güvenli konutlar sağlanmasıdır.

Üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından başlatılan ‘Türk iş dünyası kalıcı deprem konutları yardım Kampanyası’na ramazan ayı gibi manevi duyguların güçlendiği bir ayda yapacağınız bağışlarla gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.

Bu dönemin zorluk ve sıkıntılarını da 1923’ten 2023'e cumhuriyetimizin 100'üncü yılında aynı ruh ve heyecan ile birlik ve beraberliğinden hiç ödün vermeden inşallah devlet, millet el ele vererek geleceğiz. Bu zorlu günlerimizi, inşallah en kısa sürede geride bırakacağız.”dedi.

Depremin yaralarını sarmak için 24 saat çalışırken, bir yandan da ihracat yapmaya devam etmek zorundayız.

Konuşmasının devamında depremin yaralarını sarmak için 24 saat çalışırken, bir yandan da ihracat yapmaya devam etmek zorunda olduklarının altını çizen Ayten,  “Depremin yaralarını sarmak için 24 saat çalışırken, bir yandan da ihracat yapmaya devam etmek zorundayız. Zira depremin vurduğu 11 ilimizin ortaya çıkacak üretim ve ihracat açıklarını da diğer iller kapatmak zorundayız.

Bu noktada, ülkemizin içinde bulunduğu zor ve sıkıntılı sürece rağmen üretmeye devam eden, ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz ekonomisine ve istihdamına değer katan tüm üyelerimizle onur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Bu vesile ile;

Bu akşam ödül alacak odamız üyesi değerli girişimcilerimizi ve yatırımcılarımızı tebrik ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum.

Allah gönlümüzü zengin, emeğimizi ve kazancımızı bereketli, milletimizin birliğini dirliğini ve kardeşliğini daim kılsın. Yolumuz bahtımız açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten’in ardından kürsüye gelen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’da, ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, devlet, millet el ele vererek en kısa zamanda deprem felaketinin yaralarının sarılacağını söyledi.

      Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken, firmalara ödülleri Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Tokat Defterdarı Aliaddin Karpınar, Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz ve programa katılan oda ve borsa başkanları tarafından verildi.

      Programda ayrıca odamız Yönetim Kurulu eski başkanlarından Çenesizler Toprak Sanayi Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çenesiz’e üyelerimize, bölgemiz ile ülkemize ekonomisine sağladıkları katkılardan ve verdikleri hizmetlerden dolayı kendilerine odamız teşekkür plaketi verildi.

Programda, ödül alan firmaların isimleri ise şu şekilde;

          İstihdam Yaratan Firmalar          :

  • TET Giyim Sanayi İnş.Tur.Gd.Dış Tic.A.Ş.
  • Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Turhal Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi Şubesi
  • Yeniçağ Hazır Giyim Tekstil San.Tic.Ltd.Şti.
  • İMZA Grup Tekstil San.Ltd.Şti.
  • Akasya Ahşap Ambalaj ve Orman Ürünleri Nak.İth.İhr.Ltd.Şti.
  • Estilo Moda Tesktil Tar.Hyv.İnş.İç Dış Tic.San.Ltd.Şti.
  • İdea Moda Konfeksiyon San.Tic.Ltd.Şti.
  • Özçelik İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti.
  • Topbaş Hafriyat Tahhüt İnş.Nak.Ltd.Şti.
  • Score Sport Spor Malzemeleri İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti.
  • İNCELER Alışveriş Merkezi Hayvancılık İnş.Pet.Tur.San.Tic.Ltd.Şti.

      2021 Kurumlar Vergisi        :

  • TET Giyim Sanayi İnş.Tur.Gd.Dış Tic.A.Ş.
  • Estilo Moda Tesktil Tar.Hyv.İnş.İç Dış Tic.San.Ltd.Şti.
  • Gokcek Elektronik Otomotiv Havacılık İnş.Tur.İç Dış Tic.ve San.Ltd.Şti.
  • Yüzbaşıoğlu Akaryakıt Taşımacılık Gıda Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi
  • Turhal Alkanlar İnşaat Tic.Ltd.Şti.

2021 Yılı Gelir Vergisi         :

  • Murat TAŞIRAN
  • Ömer ALKAN – Özdiyarbakır Sofrası
  • Özdiyarbakır Sofrası - Mehmet DENİZ
  • Şerafettin PERVANLAR