24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun…




24 Kasım 2022, 10:43

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ayten mesajında; “Toplumun eğitime ve eğitimciye verdiği önem ve değer, bir bakıma kendi geleceğine ve yarınlarına verdiği önemi ve değeri ifade etmektedir.” dedi.

                Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında:

                “Toplumun eğitime ve eğitimciye verdiği önem ve değer, bir bakıma kendi geleceğine ve yarınlarına verdiği önemi ve değeri ifade etmektedir. Çünkü geleceğe emin ve kararlı adımlarla, hedeflerle ilerleyen ülkemizi bu hedeflerine götürecek, uygarlık yarışında her zaman en ön sıralara taşıyacak olan, iyi yetişmiş, bilgi düzeyi ve donanımı yüksek öğretmenlerimizin ellerinde yetişen nesillerimiz olacaktır.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir, gençler de öğretmenlerin eseridir’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de, ülkemizin dört bir yanında, yarınlara umutla ve güvenle bakan nesiller yetiştirmek için özveriyle çalışmaya ve kutsal mesleklerini icra etmeye devam etmektedirler.

                Bu vesileyle, her biri birbirinden değerli öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ülkemizin ve milletimizin istikbali olan çocuklarımızı, gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize, fedakâr çalışmaları ve verdikleri emekten dolayı en kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Kendilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimiz ile şehit öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle yâd ediyorum.”ifadelerine yer verdi.