Odamız OKA’dan Sağladığı Destek İle Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor




15 Haziran 2022, 18:26

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın yürüttüğü “2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı” çerçevesinde aralarında odamızda hazırladığı toplam 10 proje desteklenmeye hak kazandı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Mart ayı itibariyle başvuruya açılan 2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı 2. dönem çerçevesinde başvurusu kabul edilen 20 projenin değerlendirme süreçleri tamamlandı. İdari ve teknik değerlendirme süreçlerinin ardından aralarında odamızın da bulunduğu 10 adet proje başarılı bulunarak desteklenmeye değer görüldü.

Proje sözleşmesi Meclis Başkanımız Bekir Ay, odamız Genel Sekreteri Alper Saygılı’ının da katıldığı program ile Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İl Koordinatörü Mehlika Dicle tarafından imzalandı.

Müşteri alışkanlıkları değişti

            Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Mart ayı itibariyle başvuruya açılan 2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak desteklenmeye değer görülen proje ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, salgın sürecinde e-ticarete ilginin 4-5 kat arttığını belirterek, "E-ticaretin artması da e-ihracatın artmasına sebep oldu." dedi.

            Çenesiz açıklamasında:

            “Günümüzde her şey çok hızlı ilerliyor ve değişiyor. Özellikle pandemi sürecinden imalat sektörü ile perakende ticaret yapan işletmelerimiz olumsuz etkilendi. Hayatımızın ve alışkanlarımızın değiştiği bir süreçte haliyle müşteri alışkanlıkları da değişti. Pandemi ile birlikte e-ticaret önemli bir ivme kazandı, normal artış hızının 4-5 katına çıktı. E-ticaretin artması da e-ihracatın artmasına sebep oldu.

Pandemi süreci ile birlikte e-ticarette hem pazarın büyüdüğünü, hem de çok sayıda satıcımızın e-ihracata yöneldiğini gözlemledik. Bugünde girişimcilerimiz birçok farklı alanda girişimlerde bulunuyorlar ve başta imalat olmak üzere hiç ummadığınız konularda heyecan verici adımlar atıyorlar. Başarı hikâyeleri arttıkça girişimcilerimizin sayısı da her geçen gün artıyor. Girişimcilerin artması da yeni kategorilerin, hizmetlerin büyümesine sebep oluyor. E-ticarette potansiyel çok büyük, hacim çok hızlı büyüyor. En ufak bir ürünü, dükkânı, mağazası olan ikinci bir mağaza, ikinci bir iş yeri olarak görüp ticaretini elektroniğe taşıyor ve hatta ihracat yapabiliyor."

Üyelerimizi dijital pazarlama yapabilmenin gerekliliklerine sahip kılmayı hedefliyoruz

            Bugüne kadar AB destekli projeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen projelere başvuruda bulunarak aldıkları destekler ile birçok proje çalışması gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz önceliklerinin Turhal ve odamız üyeleri olduğunu söyledi.

            Bu noktada faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Çenesiz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın yürüttüğü “2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı” başarılı bulunarak desteklenmeye değer görülen projedeki amaçlarının ise yapılacak eğitimler ile üyelerinin dijital dönüşüm sürecine ayak uydurabilmeleri ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları olduğunu söyledi.

            Çenesiz ayrıca:

Ülkemizin konumu gereği dünya ekonomisindeki hak ettiği yerini alması hepimizin ortak arzusu. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, firmalarımızın profesyonel kadrolarının hızla değişen koşullara ayak uydurması bir zorunluluk. Oda olarak, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın yürüttüğü “2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı” çerçevesinde hazırladığımız ve başarılı bulunan projemiz kapsamında üyelerimizin alacakları eğitim ve danışmanlık hizmeti ile basta dış ticaret, e-ticaret ve e-ihracat gibi dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmelere uyumlarını sağlayarak kurumsal kapasitelerini ve yönetim becerilerini geliştirilmesini ve iş dünyamızı rekabette ön sıralara taşıyacak donanıma sahip olmalarını amaçlıyoruz. Bu vesile ile Üyelerimizi dijital pazarlama yapabilmenin gerekliliklerine sahip kılmayı hedefliyoruz” dedi.

Açıklamasının sonunda e-ticaret konusunda genç girişimcilerin ilgisini de takdirle karşıladıklarını söyleyen Çenesiz, eğitimlere oda üyesi işletmelerin yanı sıra, ilçede faaliyet gösteren diğer odalarında üyelerinin katılabileceğini söyledi.