Çenesiz, “Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.”




18 Mayıs 2022, 11:27

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

            Çenesiz mesajında:

Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da kurtuluş mücadelesini başlatmasının 103. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

19 Mayıs, şanlı ecdadımızın imkânsızlık ve yokluklar içerisinde kadın-erkek, genç- yaşlı demeden topyekûn esarete hayır hareketini başlattığı, özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, etnik köken, dil, din ayrımı olmaksızın birlik ve beraberliğin sergilendiği, tarih sayfalarından silinmek istenen bir milletin yeniden dirildiği tarihtir.

Zaferlerin büyüklüğü; uğrunda savaşılan mukaddes değerler, atlatılan badireler ve ödenen bedellerle ölçülür. İstiklâl Savaşı her bakımdan dünyada eşi benzeri dahi olmayan muhteşem zaferlerimizden birisidir. Bugün bizim de asli görevlerimizin en başında, bu toprakları bize vatan kılmak, bağımsız ve hür yaşamak için canlarını hiçe sayan ecdadımızın emanetine sahip çıkmak gelmektedir.

Sevgili Gençler,

Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen  sizlere emanet edildi.Hızla değişen dünyada, bilim, sanayi, teknoloji, eğitim, siyaset ve birçok alanda sizlerin enerjinize, aydınlık fikirlerinize, yenilikçi yaklaşımlarınıza, icatlarınıza, keşiflerinize ve en önemlisi sizlere ihtiyacımız vardır. Siz gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin,  özellikle de sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum."dedi.