Çenesiz “TBMM’nin açılışının 102’nci yıl dönümünü idrak etmenin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın büyük gururu, onuru ve sevinci içerisindeyiz”




22 Nisan 2022, 15:13

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıldönümü ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümünü idrak etmenin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın büyük gururu, onuru ve sevinci içerisindeyiz.”dedi.

Çenesiz yayımladığı kutlama mesajında:

Egemenliğin kayıtsız, şartsız millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümünü idrak etmenin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın büyük gururu, onuru ve sevinci içerisindeyiz.

23 Nisan 1920 tarihinin yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının değil, aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması vesilesiyle ‘Ulusal Egemenlik’ açısından da önemli bir yeri vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan ve aziz milletimizin geleceğinin kendi özgür iradesine teslim edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı, milli iradenin yönetime hâkim olması açısından büyük önem arz etmektedir.

Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ demek suretiyle bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve onlara ne denli büyük önem verdiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin mimarı, milli ve manevi değerlerimizin bekçisi olan çocuklarımızın, bu önemli mirası yarınlara çok daha büyük ve güçlü biçimde taşıyacaklarına inancımız ve güvenimiz tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ulusal egemenliğimizin kutsal çatısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıldönümünü, aziz milletimizin ve aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’nı kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve bağımsızlığımız için canları pahasına mücadele veren tüm kahramanlarımızı, Birinci Meclis’te milletimizin kurtuluş mücadelesine gece gündüz demeden omuz vermiş tüm milletvekillerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.