İlçemiz Ekonomisine ve İstihdamına Katkı Sağlayan Firmalar Ödüllendirildi...




16 Nisan 2022, 03:29

Odamız tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan, “Turhal Ekonomisine ve İstihdamına Değer Katanlar Ödül Töreni” Yüzbaşıoğlu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.  

 Programda İlçemiz Gelir ve Kurumlar vergisi sıralamasında ilk üç içerisine giren ve en çok istihdam sağlayan toplam 14 firmaya plaket verildi. Törene, Turhal Kaymakamı Ali Gökay, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir Çelik, G.O.P. Üniversitesi Turhal M.Y.O. Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Gül, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Aksoy Ağtürk, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sinan Bayraktar, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Eryılmaz, Zile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Teke’nin yanı sıra protokol üyeleri ile birlikte sanayici ve işadamları katıldı.

“İftar Sofrasında Birlikte Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

            Düzenlenen İftar yemeğinin ardından başlayan programda kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz başta davetliler olmak üzere, oda üyeleri ile aynı iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

            Çenesiz konuşmasında “Hepinizin bildiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle, en yakınlarımızla bile yan yana gelemez, yüz yüze görüşemez olmuştuk. Böyle bir manevi iklimde hasret gidermenin, iftar sofrasına oturmanın keyfini yaşıyoruz.” dedi.

Yenilikleri ve fırsatları üyelerimizin bilgisine sunduk.

Yaşanan pandemi sürecinde yenilikleri ve fırsatları üyelerimizin bilgisine sunduklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz:

“Yaşadığımız pandemi sürecinde üyelerimizin bize ihtiyaç duyduğu noktalarda, devletimizin verdiği imkânlar ve yetkilerimiz çerçevesinde, yenilikleri ve fırsatları değerli üyelerimizin bilgisine sunduk.

Yine değerli üyelerimizin bu zor süreçte ihtiyaç duydukları finansman kaynaklarına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin “NEFES KREDİSİ” programına sağladığımız maddi katkı ile önemli bir fon kaynağı oluşturduk ve bankalar aracılığı ile üyelerimizin kullanımına sunduk.

Pandeminin ağır koşulları altında üyelerimizin karşı karşıya kaldıkları sorunların analizini yaparak, bu süreci en az hasarla atlatabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımız nezrinde girişimlerde bulunarak sorunların çözümü noktasında taleplerimizi ilettik. Taleplerimizin karşılanması noktasında olumlu geri dönüşler ve haberler alıyoruz. İnşallah bu sorun ve sıkıntıların da en kısa sürede hayata geçirilecek olan düzenlenmeler ile çözüleceği ümidindeyiz.”dedi.

Üyelerimizle onur duyuyorum

Ülkemizin içinde bulunduğu zor ve sıkıntılı sürece rağmen üretime ara vermeden devam eden üyelerimizle onur duyduğu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, “Ülkemizin içinde bulunduğu zor ve sıkıntılı sürece rağmen üretime ara vermeden devam eden, ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz ekonomisine ve istihdamına değer katan tüm üyelerimizle onur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun.”dedi.

“154 ilçe 154 okul projesi kapsamında Turhalımız için de bir eğitim yatırımının müjdesini vermek istiyorum”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 154 İlçede 154 Yeni Okul kazandırmaya yönelik imzalanan “Ulusal Eğitime Katkı Protokolü”nün Turhal için de bir eğitim yatırımına vesile olacağının müjdeleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan odamızı ziyaretlerinde ilçemize bir okul yapılması için talepte bulunmuştuk. İlerleyen süreç içerisinde hem ikili görüşmelerimizde, hem de heyet halinde yapılan görüşmelerimizde okul talebimizi defaten dile getirdik. Sayın başkanımızda “81 İl’de 81 Okul” projesi kapsamındaki eğitim tesisleri tamamlandıktan sonra planlanan ilçeler arasında Turhal’ında bulunduğunu belirtmişlerdi. 3 Şubat tarihinde birliğimiz ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında 154 İlçede 154 Yeni Okul kazandırmaya yönelik imzalanan “Ulusal Eğitime Katkı Protokolü”nün Turhalımız için de bir eğitim yatırımına vesile olacağının müjdesini vermek istiyorum.

Başta Milli Eğitim Bakanımız ve Turhalımıza bizlerin taleplerini destekleyerek yeni bir okul kazandıracak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz konuşmasının sonunda Ramazan Ay'ının başta Müslüman coğrafyası olmak üzere dünya üzerinde süre gelen savaşlarda akan kanın durmasına vesile olmasını Cenabı Allah'tan dilediklerini söyledi.

                Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz’in ardından kürsüye gelen Turhal Kaymakamı Ali Gökay’da Turhal’da birlik ve beraberlik sayesinde güzel şeyler olduğunun altını çizerek:

            “Sanayicilerin ve iş insanlarının Turhalımıza yapacakları yatırımlar ile istihdamı arttırmaya yönelik gayretleri ve çalışmaları çok kıymetli ve değerlidir. Vatandaşlarımıza istihdam sağlayarak hanelerine ekmek ve aş götürebilmelerine vesile olmak ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak gerçekten çok önemlidir. Bu nedenle ilçemize yatırım yapan ve istihdam sağlayan Turhal Ticaret ve Sanayi Odası mensupları ile diğer tüm iş insanlarımızı tebrik ediyorum.”dedi.

      Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken, firmalara ödülleri Turhal Kaymakamı Ali Gökay, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler,  Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Turhal Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir Çelik tarafından verildi.

Programda, ödül alan firmaların isimleri ise şu şekilde;

      En Çok İstihdam Yaratan Firmalar          :

  • TET Giyim Sanayi İnş.Tur.Gd.Dış Tic.A.Ş.
  • Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Turhal Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi Şubesi
  • Yeniçağ Hazır Giyim Tekstil San.Tic.Ltd.Şti.
  • Özdemir Antimuan Madenleri A.Ş. Turhal Şubesi
  • İdea Moda Konfeksiyon San.Tic.Ltd.Şti.
  • Estilo Moda Tesktil Tar.Hyv.İnş.İç Dış Tic.San.Ltd.Şti.
  • Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesi San.Tic.A.Ş. Kazova Çiftlik Şubesi

      2019 Kurumlar Vergisi        :

  • Yüzbaşıoğlu Akaryakıt Taşımacılık Gıda Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi
  • Turhal Alkanlar İnşaat Tic.Ltd.Şti.
  • TET Giyim Sanayi İnş.Tur.Gd.Dış Tic.A.Ş.

2019 Yılı Gelir Vergisi         :

  • Leyla Arhan-Arhan İnşaat
  • Uğur Yiğit-Yiğit İnşaat Kereste
  • Ufuk Mobilya-Murat Buri Alpat

       2020 Kurumlar Vergisi       :

  • Estilo Moda Tesktil Tar.Hyv.İnş.İç Dış Tic.San.Ltd.Şti.
  • TET Giyim Sanayi İnş.Tur.Gd.Dış Tic.A.Ş.
  • Yüzbaşıoğlu Akaryakıt Taşımacılık Gıda Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi

2020 Yılı Gelir Vergisi         :

  • Leyla Arhan-Arhan İnşaat
  • Osman Yıldız-Yıldız Telekom
  • Halil Serdoğan-Sedef Kuyumcu