MERMERCİLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI




14 Ekim 2021, 17:32

Tokat Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda " Mermercilik Sektörü/  Sektörel İstişare Toplantısı" Zile TSO ev sahipliğinde  gerçekleştirildi.

Zile TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya toplantıya Tokat Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Zile Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, OKA YDO İl Koordinatörü Mehlika Dicle, Tokat KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Zile TSO Yönetim kurulu Başkanı Necati Bice, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi TTO’dan Prof. Dr. Cemil Alkan, ilçemiz ve Zile’de faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.

Geniş bir  katılım ile gerçekleşen toplantı; Zile TSO Başkanı Necati Bice, Tokat Vali Yarımcısı Kaya Çelik ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel’in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından OKA YDO İl Koordinatörü Mehlika Dicle OKA tarafından sektöre yönelik sağlanan Ajans Destek Araçları, Tokat Kosgeb İl Müdürü Kenan Sert tarafından da “KOSGEB’in 2022 Yılı Destek Programları” hakkında katılımcılara yönelik olarak sunum gerçekleştirdiler.

Toplantıda ayrıca katılımcılara Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi TTO’dan Prof. Dr. Cemil Alkan tarafından “Sektörde İyi Uygulama Örnekleri ve Proje Önerileri” ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Sunumların ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz'de sektörün sorunları ve çözüm önerileri hakkındakini düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı.

Tokat Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Zile TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ilçemiz ve Zile’de faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin yaşadığı sorunlarla ilgili soru-cevap ve istişare bölümü ile sona erdi.