TOBB 76.-77. Genel Kurulu, elektronik ortamda yapıldı




28 Mayıs 2021, 20:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 76.-77. Genel Kurulu, Covid-19 tedbirleri nedeniyle elektronik ortamda gerçekleştirildi.​ Elektronik ortamda gerçekleştirilen toplantıya Meclis Başkanımız Bekir Ay, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz ve Odamız Genel Sekreteri Alper Saygılı katıldı.

-TOBB Ata’nın huzurunda

            TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB 76. - 77. Genel Kurulu kapsamında, TOBB Genel Kurul Divanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu.

                Anıtkabir ziyaretinin ardından TOBB genel kurul salonuna geçildi. Genel Kurul’un, Açış Konuşmasını TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Konuşmaların ardından genel kurulda Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

             Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.   Gündemde yer alan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporları, Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu, Basın Yayın Komisyonu’nun Sunuşları yapılarak tek tek müzakere edilerek oylandı ve ibra edildi.

            Genel Kurul TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması ile genel kurul delegelerinin dileklerine ilişkin yaptıkları konuşmalar ile son budu.

            TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Yapılması gereken çok iş var! Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.