Çenesiz “TBMM, cephede verilen bağımsızlık savaşının arkasındaki en önemli manevi güç olmuştur..”




22 Nisan 2021, 15:13

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, "23 Nisan, bir milletin bağımsızlık meşalesini alevlendiren önemli adımlardan birisi olmuştur" dedi.

Çenesiz yayımladığı kutlama mesajında:

Bağımsızlığımızın, milli birlik ve beraberliğimizin, demokrasimizin kalbi ve kutsal çatısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıldönümünü tarifsiz bir gurur ve mutlulukla karşılıyoruz. Bugün 101 gurur yılını geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz, istiklal mücadelemizin en zorlu günlerinde dahi açık tutularak, cephede verilen bağımsızlık savaşının arkasındaki en önemli manevi güç olmuştur. İstiklal savaşımızın ve Cumhuriyetimizin temelleri, halkın egemenliğine duyulan bu sarsılmaz inanç ve demokrasi harcıyla atılmıştır.

‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, egemenliği kayıtsız ve şartsız biçimde gerçek sahibi olan milletimize emanet ve teslim ettiği bu 23 Nisan ruhunu, çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Geleceğimizin mimarı, milli ve manevi değerlerimizin bekçisi olan çocuklarımızın, bu önemli mirası yarınlara çok daha büyük ve güçlü biçimde taşıyacaklarına inancımız ve güvenimiz tamdır.

Bugün TBMM’nin kuruluşunun 101.yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını önceki yıllarda olduğu gibi meydanlarda büyük törenlerle kutlamıyor olabiliriz ancak, göğsümüz milli duygularımızla kabardığı sürece, kalplerimiz birlik ve beraberlik içerisinde attığı sürece bize her yer meydan olur. İnşallah en kısa sürede bu süreci de atlatacağız. Çocuklarımızın neşesi, coşkusu ve enerjisi yeniden sokaklarımızı süsleyecek.

Bu duygu ve düşüncelerle, ulusal egemenliğimizin kutsal çatısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıldönümünü, aziz milletimizin ve aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve bağımsızlığımız için canları pahasına mücadele veren tüm kahramanlarımızı, Birinci Meclis’te milletimizin kurtuluş mücadelesine gece gündüz demeden omuz vermiş tüm milletvekillerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.