KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...




27 Mart 2021, 09:37

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz Berat Kandili münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı. Çenesiz mesajında  Gönüllere ilahi bereket bahşeden ve 11 ayın sultanı Ramazan’ın müjdecisi olan Berat Kandilini tekrar idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kandillerin insanların gönül dünyasına ışık tutarak günahlardan arınmasına vesile olduğunu ve Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.  

            Çenesiz mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

            "Birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden Berat Kandili’ni vesile bilerek Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, kırgınlıklara son vererek insanların mutluluğu için dua etmeliyiz."dedi.

            Kandillerin; af dilenmenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıkılan gönülleri ve kırılan kalpleri onarmak için büyük bir fırsat olduğunu hatırlatan Çenesiz;

            "Bu mübarek Berat Kandili Gecesi'nin, insanımızın kalbinde iyilikten, kardeşlikten ve paylaşmadan yana güzel duygular yeşertmesini, manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin yeniden hatırlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek gecede Yüce Allah'a açılan ellerin ve yapılan duaların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz eder, İslam aleminin, tüm üyelerimizin ve halkımızın Berat Kandili'nin hayırlara vesile olmasını dilerim."dedi.