Odamız ve TOBB'dan Uzaktan Eğitime Yakın Destek…




28 Aralık 2020, 17:51

Odamız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile her yıl gerçekleştirdiği eğitim yardımları kapsamında bu yıl pandemi nedeni ile uygulamaya konulan  uzaktan eğitim programı EBA' ya  erişim sağlayamayan öğrenciler için tablet yardımı gerçekleştirdi.  

Odamız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile her yıl gerçekleştirdiği eğitim yardımlarını pandemi sürecine rağmen devam ettirdi.

Pandemi nedeni ile evde eğitim görmesi gereken ancak tableti olmadığı için uzaktan eğitim programı EBA' ya  erişim sağlayamayan öğrencilere eğitimlerini aksattırmadan devam ettirebilmeleri amacıyla Odamız ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğinde alımı yapılan 70 adet tablet bilgisayar ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

İhtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Odamız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile alımı gerçekleştirilen 70 adet klavyeli tablet bilgisayarın Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tesliminde konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz eğitimi önemsediklerinin altını çizerek şunları söyledi:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 salgını nedeni ile birlikte ülke ve millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Her alanda etkisini hissettiğimiz salgının bir an evvel sona ermesi en büyük temennimiz. Bu süreçte yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bizlerde Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz eğitim yardımlarımızı farklı bir mecraya taşıdık.      

Ülkemizin ekonomik anlamda kalkınmasında eğitim büyük önem taşımakta. İleride ülkemizi emanet edeceğimizin çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğu. Bizler de bu sorumluluktan hareketle bu yıl pandemi nedeni ile uygulamaya konulan  uzaktan eğitim programı EBA' ya  erişim sağlayamayan öğrencilerimize dağıtılmak üzere odamız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkısı ile alınan 70 adet tablet bilgisayarı ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde camiamız her zaman öğrencilerimizin yanında olacaktır."dedi.

                Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız'da eğitime vermiş oldukları bu anlamlı destek dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çenesiz'e ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine teşekkür ederek; tablet bilgisayarların Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği kriterler doğrultusunda ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacağını söyledi.