Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz "Ekonomik İstikrar Paketi"ni Değerlendirdi.




19 Mart 2020, 15:44

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Koranavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik destek paketi" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz Koronavirüsün yaratacağı tahribatı azaltacak önlemler paketi ile alınan tedbirlerin iş dünyasını memnun ettiğini belirterek, "Ülkemize hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

             “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de olağanüstü bir süreçten geçmektedir. Küresel sınırların ortadan kalktığı günümüzde pandemi sadece insandan insana değil, piyasalardan piyasalara da bulaşıyor. Türkiye salgınla olan sınavını başarıyla vermektedir. Ülkemizin ve halkımızın sağlığı bakımından alınan tüm kararlarla birlikte ekonomik kararları Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak sonuna kadar destekliyoruz. Destek paketi yerinde ve zamanında yapılmış bir müdahaledir.

            Ekonomik tedbir çalışmalarının, istişareler ekseninde hazırlanmış olmasının hayata geçirilmesi adına oldukça önemli. Bizler de Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak 17 Mart tarihinde covid19'un Turhal’a sosyal ve ekonomik etkilerini özetleyen işletmelerin talep ve önerilerini içeren detaylı bir raporu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile yetkililere ilettik.

            Üyelerimizden gelen bu taleplerin pek çoğunun “Ekonomik istikrar paketinde” yer aldığını görüyoruz. Bu memnuniyet verici bir durum. Ancak, alınan bu tedbirlerin yanında kırsal kesimde tarımda uğraşan çiftçilere yönelik önlemlerin alınmasının da şart olduğunu düşüyoruz ve diğer problemler ile çözümleri ve yapılacak desteklerin bu paket den sonrada peyderpey devam ettirileceğine inanıyoruz.

            Üretim, ticaret ve istihdam yara almadan devam edecek. Halkımızın hassasiyeti, devletimizin tedbirleri, birlikten kuvvet doğar mantığı ile bu zor süreci en az zararla atlatacağımıza olan inancım tamdır.

            Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin yaşadıkları sorun ve ihtiyaçları odamızla paylaşmasını, bu süreçte özellikle  iletişim halinde olmalarını önemle rica ediyoruz. Üyelerimizden gelecek her öneri ilgili kurumlarla ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile paylaşılarak gerekli tedbirin alınması noktası taleplerde bulunulacaktır.

            Reel sektörümüzün beklentilerinin hızlı bir şekilde çözülmesine destek olacak "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi"nin hayata geçmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve Hükümetimize teşekkür ed,yorum.

            Ülkece yaşadığımız bu sürecin ivedilikle son bulmasını temenni ediyor, Tüm ülkemize sağlıklı, istikrarlı ve refah içinde yaşayacağımız günler diliyorum" dedi.