Çenesiz, İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıldönümünü Kutladı…




12 Mart 2020, 08:56

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

             Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz mesajında, Türk Milletinin zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklal Marşımızın 724 şiir arasından seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütün milletvekillerince büyük bir coşku ve heyecan içerisinde dinlendikten sonra 12 Mart 1921 tarihinde Milli Marş olarak kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutladıklarını belirtti.

            Çenesiz mesajının devamında, "Milli Şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy, azimle inançla ve büyük fedakârlıklarla kazanılan İstiklal mücadelemizi, muhteşem dizeleriyle İstiklal Marşı'nda ebedileştirmiştir. Türk milletinin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu, en derin ve gerçek anlamıyla İstiklal Marşımızın dizelerinde ifadesini bulmuştur. İstiklal Mücadelemizin ölümsüz destanı, bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam etmektedir. Milli Marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir.

            Milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu duygu birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz. Bu ruhla Cumhuriyetimizi 100. yılına hazırlamaya, medeni milletler camiasında hak ettiği güce ve itibara ulaştırmaya, istiklal mücadelemiz gibi, istikbal mücadelemizi de başarmaya kararlıyız. Bunun için Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

             Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz mesajının sonunda "İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 99. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz, Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.