SEVGİ, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...




09 Kasım 2019, 22:20

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Çenesiz mesajında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 81.yıl dönümünde, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti. 

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;

            Bağımsızlık karakteri, milletine ve ülkesine olan sevgisi, milli egemenlik ve demokrasi anlayışı, çağdaş uygarlık hedefleriyle yalnızca bizlerin değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanan, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı mücadelenin, ortaya koyduğu vizyonun ne denli büyük ve çağları aşan bir görüşü içerdiğini her geçen gün daha iyi anlamakta ve ona hayranlığımız bir kat daha artmaktadır ”dedi.

Çenesiz mesajının devamında;

             “Milletimiz, Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği ve 'En Büyük Eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni onun beklentileri doğrultusunda korumuş ve yüceltmiştir. Türk milletinin bu konudaki azmi, 15 Temmuz gecesinde darbeci teröristlere karşı duruşunda da kendini göstermiştir. Milletimiz, Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkacağını, kendi egemenliği dışında hiçbir gücün egemenliğini kabul etmeyeceğini bir kez daha dosta düşmana ilan etmiştir. 

            Devletimiz; coğrafi konumu, ekonomik ve siyasi gücüyle dünyada saygın bir yere sahiptir ve adından söz ettirmektedir. Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru yılmadan ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin başarısının temelinde, milletin birlik ve beraberlik azmi ve iradesi bulunmaktadır. Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Bugün aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürmekte, ülkesini çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığı ile geleceğe yürümektedir.

            Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  'Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz' sözünden de anlaşıldığı gibi milletçe kalkınmanın ve refahın yolu güçlü ekonomiden geçmektedir. Bizler de iş dünyası olarak milletimizi, devletimizi aydınlık yarınlara taşımak ve güçlü ekonomi güçlü bir Türkiye oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bugün iş adamlarımız dünyanın her yerinde ise, Türkiye her geçen gün daha ileri bir noktaya gelmekte ise Atatürk’ün 'Tek bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak!' ilkesi milletimizde yankı buluyor demektir. Bu konuda hepimize düşen görev, Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara taşımak için elbirliğiyle çalışmaktır. Atatürk’ün ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve ilerletmek milletimizin her ferdinin dün olduğu gibi yarın da öncelikli görevi olmalıdır.

            Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.