KOSGEB e-Akademi Başladı...




02 Ağustos 2019, 16:54

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerinin bundan sonra "KOSGEB e-Akademi" üzerinden verilebilecek.

            KOSGEB bu güne kadar Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini belirli kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla vermekteydi. Bundan sonra modern eğitim teknikleri ile daha fazla girişimciye, daha etkin, kolay ve esnek bir girişimcilik eğitimi sunuluyor. Bundan sonra Uzaktan Girişimcilik Eğitimleri https://lms.kosgeb.gov.tr/ internet sitesinden ücretsiz olarak verilecek.

            Yeni sistemde anlatımlı ders videoları, interaktif ve etkileşimli ders içerikleri, e-Kitap ve sınav soruları yer alıyor. Girişimci adayları, KOSGEB tarafından eğitim müfredatı olarak hazırlanan "KOSGEB Girişimcilik El Kitabı"'na da e-Akademi üzerinden mobil telefonları, tabletleri ve bilgisayarları aracılığı ile istedikleri zaman ulaşabilecek. 

            Eğitim programlarını tamamlayan girişimci adaylarına eski sistemde kağıt belge olarak sunulan Eğitime Katılım Belgesi artık Online e-Belge olarak oluşturulacak ve bu belgeye sahip olanlarda iş planları ve iş modelleri çerçevesinde yeni girişimci desteğinden yararlanabilecekler. Geliştirilen bu sistemle girişimci adaylarının yer ve zaman kısıtlaması olmadan girişimcilik eğitimlerini alabilecek.

Detaylara: https://lms.kosgeb.gov.tr/