Anneler Günü Kutlu Olsun…




12 Mayıs 2019, 12:13

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz Anneler Günü münasebeti ile yazılı bir mesaj yayımladı. Çenesiz mesajında, Anneliğin dünyanın en kutsal görevi olduğunu belirterek, geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, ahlaki değerlere sahip başarılı bireyler olması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan durmadan çalışan annelerimizin haklarını ödemenin mümkün olmadığını belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz mesajındaAnnelerimiz sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, mutlu ve güvenli, kaygılardan uzak bir hayat sürmeleri, şüphesiz yetiştirecekleri nesillerin mutluluğu için de vazgeçilmez bir önem taşımaktadır. Ömürlerini biz evlatların mutluluğu için feda eden, kendisinden ziyade bizlerin mutluluğu ile mutlu, kederleriyle hüzünlenen annelerimize sevgimizi göstermenin en iyi yolu, onlara emeklerinin boşa gitmediğini hissettirmek, gurur duyacakları evlatlar olmak, sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olmak ve başarılarımızla onların yüzünü güldürmektir. Annelerin istediği tek şey hatırlanmak ve çocuklarını her an yanında görmektir. Dolayısıyla anneler günü onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bize sunulan bir fırsattır.

Yüce dinimiz de anneye verdiği önemi “ Cennet annelerin ayakları altındadır” ifadesi ile belirtmiştir.

Cumhuriyet döneminden itibaren, özellikle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çabalarıyla, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmış ve kadınların sosyal hayat içerisinde ki hak ettiği yeri alması sağlanmıştır.

Yerleri doldurulamaz annelerimizden hayatta olmayanlara rahmet dileklerimi, yaşayan annelerimize ise uzun ömür diliyorum. Bu duygularla başta şehit annelerimiz olmak üzere, varlık sebebimiz olan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.