AKDAĞ’IN ZİRVESİNDEN KAZOVA’YA KIRSAL TURİZM ROTASI...




25 Temmuz 2018, 11:30

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Güdümlü destek projesi kapsamında 2019 yılı bütçe döneminde desteklenecek “ Akdağ’ın Zirvesinden Kazova’ya Kırsal Turizm Rotası” Projesi Ön Mutabakat Metni İmza Töreni, OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilgili paydaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

            Projenin imza törenine; Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Pazar Kaymakamı Ömer Saygılı, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, kurum temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

            Pazar ilçesinde sürdürülebilir kırsal turizmin geliştirilerek, rekabet avantajına sahip turizm türlerinin kullanıcılara sunulması ve kırsal alanda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi hedefi çerçevesinde hayata geçirilecek proje ile ilgili OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman güdümlü proje çalışmasında gelinen süreç ile ilgili katılımcılara ve paydaşlara bilgiler verdi. Vali Toraman'ın ardından OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle projenin temel faaliyetleri, proje paydaşları ve projedeki rolleri hakkında bilgi sundu.

            Toplam bütçe büyüklüğü yaklaşık 10 Milyon TL olan projenin uygulayıcı kurumu Tokat İl Özel İdaresi proje ortakları ise Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ve Pazar Belediyesi.

            Proje ile, Ballıca Mağarası Tabiat Parkı ve Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda ihtiyaç duyulan altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi temelinde ilçede turizm sektörüne yönelik konaklama altyapısı oluşturulması, alternatif turizm türleri arasında ağlar oluşturulması; kırsal alanda yöre kadınlarının kooperatif kurmalarını teşvik edilmesi ve ilçe turizm değerlerinin tanıtımın yapılması amaçlanıyor.

            Odamız ile birlikte, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Pazar Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tokat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,  Devlet ve Su İşleri 72. Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Üzümören Belediyesi,  Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Ballıca – Ovacık – Ocaklı- Çiftlik Köy Muhtarlıkları’nın projede iştirakçisi olarak destek verdiği proje kapsamında belirlenen 17 faaliyetin hayata geçirilmesinde her kurum kendi yetki alanı çerçevesinde sorumlu olacak.

            Toplantı sonunda söz alan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen bundan sonraki süreçte yapılması gereken çalışmalar, atılması gereken adımlar ve çalışmaya katkı sağlayacak unsurlar ile  ilgili proje paydaşlarını bilgilendirdi.