TURHAL VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ…




01 Haziran 2018, 19:27

Odamız tarafından düzenlenen, Vergi Ödül Töreni Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Ekonomist Doktor Rüştü Bozkurt'un katıldığı programla gerçekleştirildi.

 Kuştepe Düğün Salonunda gerçekleştirilen programda ilçemiz de Gelir ve Kurumlar vergisi sıralamasında ilk beş içerisine giren toplam 10 firmaya plaket verildi. Törene Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Ekonomist Doktor Rüştü Bozkurt, Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler,  İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Ferit Yılmaz, Ak Parti Tokat Milletvekili Adayı Av. Mustafa Arslan MHP Tokat Milletvekili Adayı Yücel Bulut, İYİ Parti Tokat Milletvekili Adayları Hüseyin Erkan İkikat, İrfan Alpat, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Selahattin Giden, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak, ile oda ve borsaların meclis başkanlarının yanı sıra diğer protokol üyeleri ile birlikte sanayici ve işadamları, katıldı. Törende toplam 10 firmaya plaket verildi.

“İftar Sofrasında Birlikte Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

            Düzenlenen İftar yemeğinin ardından başlayan programda kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz başta davetliler olmak üzere, oda üyeleri ile aynı iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çenesiz konuşmasında “Ramazan Ay'ı toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların güçlendiği bir aydır.  Böyle manevi bir iklimde davetimize icabet etme nezaketi gösteren değerli misafirlerimiz ile birlikte iftar sofrasına oturmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Şehrimizin Ve Ülkemizin Refahı, Bir ve Beraber Olanların Gayretinde Saklıdır.

Şehrin Refahının bir ve beraber olanların gayretinde olduğunda söyleyen Çenesiz,

Şehrimizin ve ülkemizin refahı, bir ve beraber olanların gayretinde saklıdır. İlimiz ve ilçemiz de, bu birliktelik başarıyı da beraberinde getirecektir.

             Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın.

             Milletimizin ve devletimizin, istikametini şaşırmadan yürüyebilmesi için; başımıza örülen terör Belası’ndan, mutlaka birlik ve beraberlik içinde çıkmak zorundayız. Esas olan millet ve devlettir.

Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıların yaşandığı bu süreçte dahi üretime devam eden ve istihdam sağlayan değerli üyelerimizi ve girişimcileri ödüllendirmekten onur duyuyoruz.

Zaman birliğimizi ve beraberliğimizi diri tutma zamanıdır. Biz birlikte Turhal olduğumuz kadar, Ardahan’dan Edirne’ye, 7 bölgede 81 vilayetimizle, 957 ilçemiz ile kardeşiz, birlikte Türkiye’yiz.

Son dönemde özellikle coğrafyamızda kurulan konjonktürel tuzaklar, toplumsal barışımızın ve kardeşliğimizin önemini bir kat daha artırmaktadır. Bu vesile ile; bu süreçte hayatını kaybeden tüm şehitlerimize allahtan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletirken, gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum."dedi.

            Çenesiz konuşmasının devamında, "1965’te kurulan Turhal Ticaret ve Sanayi Odamız, halen 850 üyeye sahiptir. Üyelerimiz, 8 ayrı meslek grubunda yer almaktadır. Bilindiği gibi odamız, asli olarak tüccar, sanayici ve üreticimizin resmi sicil işlemlerini yürütmektedir.

İnşallah, hizmet kalitesi tescillenmiş, akredite bir oda olarak sizlere daha önce olduğu gibi yeni dönemde de etkin ve farklı hizmetleri sunmayı planlıyoruz.

 Tüm bu çalışmalarımızın yürütülmesi sırasında başta yönetim kurulum olmak üzere, meclis başkanıma,  paydaşlarımıza, çalışma arkadaşlarıma ve bu çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli üyelerimize bu vesile ile teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasının sonunda, vergi sıralamasında dereceye giren üyelerimizi bir kez daha kutlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Ramazan ay'ının Müslüman coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını Cenabı Allah'tan dilediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken, firmalara ödüllerini Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler,  İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Ferit Yılmaz, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Selahattin Giden, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak ve Meclis Başkanımız Bekir Ay tarafından verildi.

Ödül töreni ile son bulan programda, ödül alan firmaların isimleri ise şu şekilde;

 

      Kurumlar Vergisi     :

  • Turhal Alkanlar İnşaat Tic.Ltd.Şti.
  • Yüzbaşıoğlu Petrol Ürünleri Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi
  • Yüzbaşıoğlu Akaryakıt Taşımacılık Gıda Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi
  • Gelişim Toprak Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.
  • VEGA-POS Otomasyon Sistemleri Tic.Ltd.Şti.

Gelir Vergisi  :

  • Faruk Günaydın Sigorta Aracılık Hizmetleri – Faruk Günaydın
  • Gürhan Alkiraz
  • Eray Dişli - Kale Mühendislik
  • Efe Mühendislik - Habip Koç
  • Mavi Bilişim Güvenlik Telsiz Sistemleri - Gökmen Atıcı

      Ödül töreninin ardından programa konuk olarak katılan Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Ekonomist Dr. Rüştü Bozkurt katılımcılara bir konuşma yaptı. Konuşmasında Üretimden,İstihdama, Tarımdan, Hayvancılığa ve daha bir çok konuya değinen Dr. Rüştü Bozkurt katılımcılara son ticari gelişmeler ile ilgili bilgilerde verdi.

      Kuştepe Düğün Salonunda gerçekleştirilen program  Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Ekonomist Dr. Rüştü Bozkurt katılımcıların sorularını cevaplaması ile son buldu.