19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun...




18 Mayıs 2018, 10:22

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer ÇENESİZ, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve yüce milletimizin bağımsızlığı için 19 Mayıs'da kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 99’ncu yıl dönümünü aziz milletimizle birlikte kutlamanın onurunu yaşadıklarını vurguladı.

            Çenesiz mesajında, “Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. Bu anlamlı gün, sadece yüce milletimizin değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu adımla birlikte, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin sergilendiği kurtuluş mücadelesi başlatılmış, vatanın bağımsızlığının sağlanması uğrunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir” dedi.

            Ülkemizin gelecek hedeflerine ilerlemesin de en büyük güvencenin gençler olduğunu vurgulayan Çenesiz,

            “Türkiye’nin her alanda gelişmesi için eğitimli, girişimci ruhla yetişmiş gençlere ihtiyacının olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Sahibi olduğumuz potansiyel genç nüfusumuz, bizim en büyük gücümüzdür. Milletimizi ileri götürecek olan ise güven duyduğumuz genç fikirlerdir. Sevgili gençlerimizin, aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, büyük Türkiye idealini gerçekleştirme gayreti içinde olacağına yürekten inanıyorum.

            Bu duygularla, bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve halkımızın Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.