Askı işlemleri ve üye bilgilerinin güncellenmesi hakkında duyuru!




Sayın Üyemiz,

5174 sayılı Kanun’un 32. Maddesi ve Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14. Maddesi uyarınca:

“Odalar, Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca her yılın Ocak ayında üye kayıtlarını güncelleştirir. Buna göre; vergi mükellefiyetinin terkin edildiği tespit edilen veya içinde bulunulan yıldan önceki ikinci yılın Ocak ayının ilk gününden, güncelleştirme işleminin yapılacağı ana kadar adres ve durumları tespit edilemeyenler ya da bu süre zarfında tahakkuk eden aidat borçlarını ödemeyenlerin üyeliği yönetim kurulu kararıyla askıya alınır.

Ancak, aidat borçlarının ödenmemesi nedeniyle üyeliğin askıya alınması işlemi, aynı süre zarfında tahakkuk eden yıllık ve munzam aidat taksitlerinden en az birer tanesini ödemiş olanlar için uygulanmaz. Üyeliğin askıya alınması, üyelerin isimlerinin meslek grupları ve seçmen listelerinden silinmesini ve bu üyelerin aidat tahakkuklarının durdurulmasını kapsar.” denilmektedir.

Bu bağlamda, herhangi bir mağduriyet yaşamamanız ve kayıtlarımızda yer alan iletişim bilgilerinizin güncel kalabilmesi için 15 Ocak 2024 tarihine kadar Odamız ile irtibata geçmenizi önemle rica ederiz.