YK Başkanımız Erol Ayten’in, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı




14 Temmuz 2023, 18:21

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle yayımladığı mesajında:

"Türk tarihi milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur.

Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, güvenlik güçlerimiz ve necip milletimiz, darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır. Tehditler ve bombalama şeklinde sergilenen şiddet, Türk Milletinin çelikten iradesini kıramamış ve FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır.

15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren ve tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden milletimiz, bundan sonra da bağımsızlığını sonsuza dek korumaya devam edecektir.

Necip Milletimiz; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeyi sürdürecektir.

Demokrasimize yapılan bu alçak darbe girişimini tekrar lanetlerken, Türk iş dünyası olarak, azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan hain darbe teşebbüsüne o gece kararlılıkla karşı durduğumuz gibi, bundan sonra da tüm terör örgütlerine karşı devletimizin verdiği mücadelenin yanında olacağız.

Bu vesileyle; Malazgirt Zaferi’nden İstanbul'un fethine, Çanakkale Savaşları’ndan İstiklâl Harbi’ne, Kıbrıs Harekâtı’ndan 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve şehit yakınlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”dedi.