Odamız Dış Ticaret-E-ticaret ve E-İhracat Eğitimleri Başladı.




16 Eylül 2022, 18:36

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’nın sözleşme makamı olduğu “2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı” 2’inci dönem çerçevesinde desteklenmeye değer görülen ve odamız tarafından yürütülmekte olan TR83/22/TD/0006 referans numaralı  “Turhal işletmeleri dış ticaret ile büyüyor” başlıklı projemiz kapsamında eğitim faaliyetlerimiz başladı.

Proje faaliyetleri kapsamında, odamız üyesi işletmelere dış ticaret ve e-ihracat başta olmak üzere alınması planlanan eğitim ve danışmanlık hizmeti 10 gün eğitim (40 saat), 20 gün danışmanlık (160 saat) olarak planlanarak, faaliyet takvimine göre eğitimlerimiz Odamız konferans salonunda günde 4 saat olmak üzere gerçekleştirilmeye başlandı.

Danışmanlık faaliyetleri ise odamız tarafından belirlenen 20 firmaya yönelik olarak yapılacak olan işletme ziyaretleri ile gerçekleştirilecek. Danışmanlık faaliyetlerinde işletmenin dış ticaret yöneticilerine veya ilgili personellerine bilgilendirici sunumlar yapılacak, dijital kanallar başta olmak üzere lojistik gümrükleme ve dış ticaret, e-ihracat gibi konularda yazılı ve sözlü olarak anlatılacak.

Bölgemizde sürdürülebilir ekonomik kalkınma sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz

            Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Mart ayı itibariyle başvuruya açılan 2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak desteklenmeye değer görülen ve odamız tarafından yürütülmekte olan Turhal işletmeleri dış ticaret ile büyüyor” başlıklı projemiz kapsamında başlayan eğitim faaliyetleri ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, ilçemizde faaliyet gösteren işletmelerin ve de firmaların kurumsal kapasitelerinin gelişmesine destek vererek bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınma sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Çenesiz açıklamasında:

            “2005 yılından beri üyelerimize yönelik değişen ve gelişen dünya ve ülkemiz ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgi vermek, üyelerimizin ve de sanayicilerimizin küresel ekonomide rekabet koşullarına uyum sağlayabilmeleri yanında rekabet güçlerinin attırılması ile birlikte Turhal da faaliyet gösteren işletmelerin ve de firmaların kurumsal kapasitelerinin gelişmesine destek vererek bölgemizde sürdürülebilir ekonomik kalkınma sağlanmasına katkıda bulunmak amacı ile düzenlediğimiz eğitim programlarına ve proje çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz.

            Bu kapsamda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın yürüttüğü 2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programıçerçevesinde hazırladığımız ve yapılan değerlendirme ile desteklenmeye değer görülen Turhal işletmeleri dış ticaret ile büyüyor” başlıklı projemiz kapsamında eğitim faaliyetlerimizi başlatmış bulunuyoruz.”dedi.

Firmalarımızın profesyonel kadrolarının hızla değişen koşullara ayak uydurması bir zorunluluk

            Açıklamasının devamında firmaların profesyonel kadrolarının hızla değişen koşullara ayak uydurmasının bir zorunluluk olduğunu belirten Çenesiz:

            “Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, firmalarımızın profesyonel kadrolarının hızla değişen koşullara ayak uydurması bir zorunluluk. Oda olarak, projemiz kapsamında üyelerimizin alacakları eğitim ve danışmanlık hizmeti ile basta dış ticaret, e-ticaret ve e-ihracat gibi dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmelere uyumlarını sağlayarak kurumsal kapasitelerinin ve yönetim becerilerinin geliştirilmesini ve iş dünyamızı rekabette ön sıralara taşıyacak donanıma sahip olmalarını amaçlıyoruz. Bu vesile ile üyelerimizi dijital pazarlama yapabilmenin gerekliliklerine sahip kılmayı hedefliyoruz.”dedi.

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz açıklamasının sonunda Günümüzde uluslararası ticarette en önemli rekabet enstrümanı olan bilgiye ulaşma ve eğitim konusunda kurum olarak üyelerimize daha önceki yıllarda olduğu gibi her türlü desteği vermeye ve proje çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.