Tokat Havalimanı daimi hava hudut kapısı ilan edildi.




15 Eylül 2022, 14:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla; Tokat Havalimanı, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu.

Tokat Havalimanı, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Tokat Havalimanı'nın uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespitine Pasaport Kanunu gereğince karar verildi.

DAİMİ HAVA HUDUT KAPISI NEDİR?

Daimi Hava Hudut Kapısı olarak bilinen bölgeler, ülkeye giriş-çıkış yapacak yurttaş ya da yabancı kişilerin giriş ve çıkışlarının yapıldığı yerlerdir. Kısacası; bir havalimanının uluslararası uçuşlara açılması anlamına geliyor.

TOKAT HAVALİMANI

Kentte 2018 yılında eski havalimanının yanında inşasına başlanan yeni havalimanı 25 Mart 2022 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştı.
            Pisti 2 bin 700 metre uzunluğunda olan, büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarının da iniş yapabileceği yeni havalimanının apronu, 7 uçak park kapasiteli durumda.

Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan Tokat Havalimanı'ndan, haftanın 7 günü de uçuş yapılıyor.

TOKAT'IMIZA HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; Tokat Havalimanının, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olmasına ilişkin kararının resmi gazetede yayımlanmasının ardından Twitter hesabından “Tokatımıza hayırlı olsun” başlığı ile paylaşımda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz;

Tokat'ımıza Hayırlı Olsun…

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdaoğan'ın imzası ile Tokat Havalimanımızın "uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespit edilmesi"ne kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bizimde çok arzuladığımız bu kararın hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.