Odamız tarafından Muharrem Ayı Oruç Açma Programı Gerçekleştirildi…




08 Ağustos 2022, 23:00

Odamız tarafından “Birlikte Rahmet, Ayrılıkta Azap Vardır” temalı Muharrem Ayı  Oruç Açma Programı gerçekleştirildi. Toplumun her kesiminden yoğun katılımın olduğu programa Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Emniyet Müdürü Nadir Öztürk, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Yader Yaylacı, CHP İlçe Başkanı H.Yücel Resuloğlu, Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice, Zile TSO Meclis Başkanı Ali Eryılmaz, Zile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Teke, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Odamız Üyeleri, Cemevi başkanları, Cemevi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oruç açma programı öncesi Turhal Meydan Mahallesi Cem Evi Dedesi Turan Baş yaptığı konuşmada Muharrem Ayının içerisinde barındırdığı olaylara dikkat çekerek birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı.

Turhal Meydan Mahallesi Cem Evi Dedesi Turan Baş’ın lokma duası ile açılan oruçların ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

Öncelikle Muharrem ayının, Muharrem oruçlarının ve aşure günü'nün İslam âlemi ve tüm insanlık için birlik ve beraberliğe, barışa, huzura, refaha ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum.

Kerbela'da çeşitli işkencelere maruz bırakılarak şehit edilen peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin'le birlikte şehit edilen tüm ehlibeyt mensuplarını rahmetle ve hürmetle anıyorum.

İslam âleminin ortak acısı olan Kerbela bizlere büyük bir ders vermenin yanında, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmanın önemini de bir kez daha hatırlatmaktadır.

Sevgili canlar, sevgili yarenler; coğrafyamız, Mevlana’nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş Veli'nin barış, kardeşlik ve sevgi tohumlarıyla yoğrulmuş bir coğrafyadır. Hacı Bektaş Veli, "İncinsen de, incitme" diyor. Yunus Emre, "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" diyor.

Bu anlamlı sözleri kendimize örnek aldığımız zaman başka hiçbir söze ihtiyaç yoktur. Çünkü bizi biz yapan gerçek anlamdaki değerlerimiz bu özlü sözlerde açıkça ortaya konulmuştur.

Bizim varlığımızın en temeli sevgi ve hoşgörüdür. Şunu açıkça söyleyebilirim ki sevgisiz hiçbir hedefe ulaşmak mümkün değildir. Onun için bizim sevgi ve kardeşlik tohumlarını her zaman için canlı tutmaya ve yeniden yeşertmeye ihtiyacımız vardır.

Ortak değerler etrafında bir araya geldikçe, inanıyorum ki; kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz bu ülkeye, bu millete, bu coğrafyaya çok daha fazla değer katacaktır.

Konuşmamı sonlandırırken, Muharrem ayının; İslam coğrafyasında dökülen kanın durmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından son buldu.