Çenesiz; " Her Zaman Demokrasinin, Milletimizin ve Devletimizin Yanındayız..."




14 Temmuz 2022, 21:23

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin tüm dünyaya Türk milletinin demokrasi ve milli iradeden başka hiçbir seçeneğe boyun eğmeyeceğini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Türkiye'nin istiklaline, istikbaline ve milletin iradesine karşı yapılan hain saldırıyı unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yılında; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz.

Necip milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir.

'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini benimseyerek her şartta demokrasiyi ve milli iradeyi savunmaya devam edeceğiz. İş dünyası olarak, her zaman demokrasinin, milletimizin ve devletimizin yanındayız.

 15 Temmuz’un sabahında nasıl ki işimizin başına geçip yolumuza devam etmişsek; pandemi, savaş ve krizlere rağmen ülkemiz için var gücümüzle, aynı ruh ve inançla çalışıyor, üretiyoruz. Ülke olarak da böylesi zorlu bir dönemde el ele vermek, daha çok üretmek ve her cephede güçlü olmak zorundayız.

Bizi birbirimize düşürmeye çalışan fitne odaklarının da türlü oyunlar ve provokasyonlarla boş durmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Asla oyuna gelmemeli, her daim uyanık olmalıyız. Bu cennet vatan atalarımızın mirası, gelecek nesillerin bizlere emanetidir. Bir ve beraber olalım, birbirimizi sevelim, değerlerimize sahip çıkalım. Omuz omuza verdiğimizde kimsenin bize gücü yetmez.

15 Temmuz gibi ağır bir imtihanı geride bırakan aziz milletimizin feraseti ve güçlü demokrasimizle inşallah çok daha güzel günlere hep birlikte kavuşacağız.  

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün altıncı yılında, vatan uğruna şehadete yürümüş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilerimizin ailelerine Yüce Allah’tan sabır diliyor, saygılarımı iletiyorum."dedi.