TOBB Nefes Kredisi 2018, Üyelerimizin Hizmetinde...




05 Nisan 2018, 17:52

İlk kez geçtiğimiz yıl uygulanan "Nefes Kredisi" 2018 yılında da devam ediyor.

            Odamız üyesi firmaların aylık 0,99 faiz/kâr payı, 6 ay faiz ödemeli, 18 ay vade ile 200 bin liraya kadar kullanabilecekleri "Nefes Kredisi" için başvurular 2 Nisan itibari ile alınmaya başlandı.

            üyelerimiz, Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçen cumartesi günü açıklanan TOBB Nefes Kredisi’ni kullanmak için önce odamıza gelerek, ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir’ ibareli Faaliyet Belgesi alacak.

            Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ile bankalar  arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ ve işletmelere verilmektedir.

            KOBİ ve işletmeler Odamız tarafından sağlanan kredi hacminden aylık 0,99 faiz/kar payı, 6 ay sadece faiz ödemeli,  18 ay vade ile asgari 50 bin, üst limit 200 bin liraya kadar Turhal'da Halkbankası, Ziraat Bankası, Denizbank ve Vakıfbank'tan  kredi kullanabilecekler. Kredilerden bankalar 51 TL'nın üzerinde masraf alamayacak.

            TOBB "Nefes Kredisi 2018" ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Nefes Kredisi’nin devlet, finans sektörü ve iş dünyası iş birliğinin örnek projelerinden birini oluşturduğunu belirterek, "Kredi gerek tutarı gerek faiz/kâr payı itibarıyla gerçek bir nefes kredisidir. Ümit ediyorum ki üyelerimize çok büyük katkı sağlayacak ve KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak."dedi.

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu sermayenin karşılanması için 2017 yılında uygulanan düşük faizli TOBB Nefes Kredisi Projesi’nin, 2018 yılında 18 ay vade ile yeniden kullanıma açıldığını belirtti.

            Çenesiz, TOBB öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi uygulaması için Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir’de imzaların atıldığını hatırlattı.

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, “Nefes Kredisinde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi. Kredi vadesi, ilk 6 ay sadece faiz ödemeli, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay şeklinde uygulanacak. İlçemizde üyelerimiz odamız tarafından sağlanan kredi hacminden Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank ve Vakıfbank'a müracaat ederek yararlanabilecekler. Üyelerimiz, 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren Nefes Kredisi kullanmaya başladılar. Nefes Kredisi’nden 2-3 ay içerisinde yaklaşık 70 bin oda-borsa üyesinin faydalanması bekleniyor” diye konuştu.

            2017 yılında; kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB, oda ve borsaların elini taşın altına koyduğunu, Nefes Kredisi ve yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) sistemi ile KOBİ kredilerinde yeni bir dönem başlatıldığını kaydeden Çenesiz açıklamasını şöyle sürdürdü:

            “Nefes Kredisi 2018 uygulamasında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile oda ve borsalar, 500 milyon TL’lik mevduatı anlaşmalı bankalara aktaracak, bankalar da bu miktarın 15 katı, yani 7,5 milyar TL kredi imkânı sağlayacak. Üyelerimiz, asgari 50 bin, üst limit 200 bin TL kredi kullanabilecekler. Üyelerimiz öncelikle odamıza gelerek 'TOBB Nefes Kredisi Başvurusu’ için faaliyet belgesi alacaklar. Bankalar tarafından kredi kullandırılacak üyelerimizden 51 TL’nin üzerinde masraf alınmayacak. Bu uygulama ile üyelerimiz, düşük faiz ve uzatılmış vadenin yanı sıra, düşük masraflı kredi kullanma imkânına da sahip olacak."dedi.