Çenesiz, “Kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır”




07 Mart 2022, 15:13

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer ÇENESİZ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada,“Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Günümüzde, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde ettiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz mesajında:

“Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir. Kadının birey olarak¸ eş olarak ve sosyal hayatın farklı alanlarında etkinlik göstererek yerine getirdiği sorumluluk ve görevleri ne kadar güzel¸ ne kadar önemli ve değerli olursa olsun¸ hiç biri bir kadını bir insana anne olmak kadar saygın ve değerli kılamaz. Bu nedenledir ki gerek inancımız, gerekse de toplumsal değerlerimiz kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere koymaktadır.

Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan adı bilinen ve bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan, kalkınmasına dek yaptığı fedakârlıklar neticesinde Türk Kadınına, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bu başarı örneklerinin artması ve toplumun her kesiminde dalga dalga yayılması gerekmektedir.

Unutmayalım ki çocuklarımızın yetişmesinde, kişisel olgunluk seviyesine ulaşmasında, toplumumuzun örf, adet ve geleneklerinin gelecek nesillere aktarılmasında, ülkesine, devletine, milletine sadakatle bağlı ve topluma faydalı bireyler olma noktasında annelerin etkisi babalara göre çok daha fazladır. Hatta dünya genelinde “anadili” tabiri aynı kullanılmaktadır, yani çocuk ömür boyu kullanacağı lisanı dahi annesinden öğrenmektedir.

Geleceğimiz iyi eğitilmiş çocuklara bağlı, bunu da aynı şekilde iyi eğitim görmüş bu emeği veren kadınlarımıza borçlu olacağız. İyi eğitim, öğrenim görmek tabii ki İş hayatında başarı için önemlidir, ama gelecek nesillerimizin iyi yetişmesi daha da önemlidir. Ümit ediyorum ki bu başarı hepimizin ortak başarısı olacaktır.   

Kız çocuklarımızdan başlayarak, her yaştaki kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele konusunda, toplumun her kesiminin katkısı büyük önem taşımaktadır. Artık kadınlarımız hayatın her alanında haksızlıklar karşısında yalnız olmadıklarını bilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.