Çenesiz’den okul müjdesi.




16 Şubat 2022, 16:00

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Ulusal Eğitime Katkı” protokolü ile TOBB’un hayata geçireceği “154 ilçeye 154 okul” projesi kapsamında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamızın talepleri üzerine Turhal’a okul yapılacağının müjdesini verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Ulusal Eğitime Katkı” protokolü kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin hayata geçireceği, “154 ilçeye 154 okul” projesi kapsamında odamızın talepleri üzerine Turhal’a okul yapılacağını açıklayan Çenesiz; “Turhal’a yeni bir okul kazandırılmasında büyük pay sahibi olan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz:

“17 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ‘Meclis Üyeleri İstişare’ toplantımıza katılma nezaketi gösteren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan ilçemize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) marifeti ile bir okul yapılması için talepte bulunmuştuk. Sağolsunlar bizim bu talebimizi olumlu karşılayan TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’da Turhal’a bir okul kazandırmak için söz vermişti.   

İlerleyen süreç içerisinde hem ikili görüşmelerimizde, hem de heyet halinde yapılan görüşmelerimizde okul talebimizi defaten dile getirdik. Sayın Başkanımızda ‘81 İl’de 81 Okul’ Projesi kapsamındaki eğitim tesisleri tamamlandıktan sonra planlanan ilçeler içerisinde Turhal’ında bulunduğunu belirtmişlerdi.

3 Şubat tarihinde Birliğimiz ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında Oda ve Borsalarımızın bulunduğu 154 ilçede 154 yeni okul kazandırmaya yönelik imzalanan ‘Ulusal Eğitime Katkı Protokolü’nün Turhalımız için de önemli bir eğitim yatırımına vesile olacağının müjdesini vermek istiyorum.

Bu vesile ile Turhalımıza bizlerin taleplerini destekleyerek yeni bir okul kazandıran başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu  olmak üzere emeği geçenlere ilçemiz ve odamız adına teşekkür ediyorum. Eğitime yatırımı geleceğe yapılan en büyük yatırım olarak gören TOBB ve Oda-Borsalar olarak ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın eğitimi için elimizi taşın altına koymaya devam ediyoruz.

İlçemize, ilimize ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.