TOBB Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi toplandı




16 Eylül 2021, 14:59

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban A.Karamehmetoğlu’nun katılımıyla Meclis Başkanı Kadir Başoğlu başkanlığında video konferans yoluyla bir araya geldi.​

            Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çenesiz'inde Meclis Üyesi olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban A. Karamehmetoğlu; pandemi dönemi boyunca devam eden ekonomik sıkıntılar ve buna bağlı yüksek maliyetler sonucu sektörün ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldığının farkında olduklarını, sektörlerin mevcut yapısını koruyabilmesi ve ayakta kalabilmesi için ilgili tüm Bakanlıklarla görüşmeler yapıldığı, sorunların iletildiği ve bazı konularda hızlı ve olumlu sonuçlar alındığı bilgisini verdi.  

                Toplantıda Meclis Üyeleri, son dönemde yaşanan enerji maliyetlerindeki artışın sektörü olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Enerji maliyetlerinin yanı sıra girdi maliyetlerindeki (çimento ve kireç)  artışı da ele alan Üyeler, tuğla-kiremit, bims, gazbeton alt sektörleri olarak Meclis çatısı altında yapılacak faaliyetleri istişare etti.

                Toplantı sonunda; Meclis Üyeleri tarafından, sektör sorunlarının aktarılması için Bakanlıklarla yapılacak görüşmelerin netleşmesi ve Meclis Üyesi firmaların Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunda yapmış olduğu çalışmaların değerlendirilmesi için toplantı yapılması kararı alındı.