Çenesiz, "TOBB Nefes Kredisi 1 Haziran itibari ile başladı"




01 Haziran 2021, 21:15

Odamız, Koronavirüs salgını nedeniyle zor bir süreç yaşayan üyelerimizin finansmana erişimini kolaylaştırmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde uygulamaya konan Nefes Kredisini kullanıma sundu. İlk 6 ay ödemesiz olacak kredi, 12 eşit taksitte ödenebilecek.

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de bir çok ilde olduğu gibi ilimiz ve ilçemizin de ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Tüm sektörlerde ekonomik sıkıntı yaşadığını ve finansmana erişimde zorlanıldığını kaydeden Çenesiz, ekonomik zorluk çeken üyelerimizi bir nebze olsun rahatlatmak için nefes kredisini devreye koyduklarını belirtti.

YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZACAĞIZ

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, TOBB ile TOBB'ne bağlı 365 Oda ve Borsanın tüm kaynaklarını Nefes Kredisi’ne aktardığını kaydederek, “İşletmelerimiz ülkemizin ekonomisi yönünden önemli bir lokomotifi. İşletmelerimizin her gün daha çok ağırlığını hissettiğimiz salgın sürecinde ayakta kalması mutlak suretle şart. Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman olduğu gibi salgın sürecinde yaşanan zor ve sıkıntılı dönemde üyelerimizin yanındayız. Üretim şevkimizden hiç bir şey kaybetmeden inşallah bu zorlu süreci birlikte atlatacak ve salgın sonrası süreci fırsata çevirerek yeni bir başarı hikayesi yazacağız.” diye konuştu. Çenesiz ayrıca, Nefes Kredisi’nin hayata geçirilmesinde emeği bulunan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a teşekkür etti.

12 EŞİT TAKSİTLİ, 6 AY ÖDEMESİZ KREDİ

                Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 1 Haziran’dan itibaren kullanıma sunulan nefes kredisiyle ilgili bilgilerde verdi. Çenesiz, nefes kredisinin 6 ay ödemesiz olduğunun altını çizerken, 6 ayın sonunda 12 eşit taksitte ödenebileceğini kaydetti. Nefes kredisi için odamızdan alınacak faaliyet belgesi ile protokol imzalanan Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank ve Denizbank'a  başvuruların yapılabileceğini belirten Çenesiz, kredi faizinin yıllık yüzde 17.50 olacağını söyledi. Çenesiz ayrıca, Kredi Garanti Fonu’nun Hazine desteğiyle kredilere kefil olacağını sözlerine ekledi.

            Nefes kredisinden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek.