KOSGEB'DEN 5 MİLYAR TL'LİK DESTEK




30 Nisan 2020, 00:39

Taleplerimiz arasında yer alan KOSGEB’den mikro işletmelere 30 bin, küçük işletmelere 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, faizsiz 5 milyar lira bütçeli destek programı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Covid19’dan etkilenen imalat sektörlerindeki mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanındaki Start-up'lar; Mikro işletmeler 30 bin TL’ye, Küçük işletmeler 75 bin TL’ye kadar, 3 yıl geri ödemesiz, faizsiz desteklenecek.

Kovid salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik programa Teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler de başvurabilecek.

Bu sektörlerde şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile başvurularını yapabilirler.

İş dünyamızın ve üyelerimizin Talepleri arasında yer alan KOSGEB’den mikro işletmelere 30 bin, küçük işletmelere 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, faizsiz 5 milyar lira bütçeli destek programı açıklayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve taleplerimizi ileten TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederiz.

KOSGEB - DÜNYA BANKASI - JICA MİKRO ve KÜÇÜK İŞLETMELERE HIZLI DESTEK PROGRAMI BİLGİ NOTU İÇİN TIKLAYINIZ...

Detaylar İçin Tıklayınız...