Çanakkale Şehitlerimizi Minnetle Anıyoruz…




18 Mart 2018, 14:02

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Çenesiz Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü münasebeti ile yayımladığı mesajında Çanakkale Zaferi'nin, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da son derece önemli olduğunu bildirdi.

Çenesiz mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşıyorum. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da son derece önemlidir.

Maneviyatın maddiyatı yendiği, sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlendiği, Türk Ulusunun Kurtuluş Savaşı meşalesini tutuşturduğu gündür Çanakkale Zaferi. Bu savaşla Türk Ulusu ve başta Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan kahramanlıklar ve fedakârlıklar Türk Ulusuna millet olma bilincini kazandırmıştır.

Çanakkale Savaşları göstermiştir ki, her ne sebeple olursa olsun savaş bir yıkım, insanlık onurunun yok olması ve çiğnenmesidir. Türk Milleti kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi savaşın içinde ve savaş sonunda da yabancı askerlere de göstererek bütün dünyaya bir ders vermiştir. Çanakkale Zaferinin genç nesillere çok iyi anlatılması, ulus olma ve millet olmanın kolay kazanılmadığı, bunu atalarımıza ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuz anlatılmalıdır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları sonuna kadar korunacak, kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır” dedi.

Çenesiz mesajının sonunda “Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.