OKA 2020 Yılı MDP Turizm ve OSB Altyapı Desteği Projeleri Sözleşmeleri İmzalandı...




16 Nisan 2021, 17:15

OKA 2020 Yılı Mali Destek Programı kapsamında uygulamaya değer görülen Turizm ve OSB Altyapı Desteği  Projeleri  Sözleşmeleri törenle imzalandı.

            26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen programda Tokat OSB Dijital Altyapı Projesi, Niksar OSB Evsel Atıksu Yenilenebilir  Enerji Destekli Arıtma Sistemi Projesi, Turhal OSB Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, Zile OSB Alt Yapı İyileştirme ve Geliştirme Projesi ile OSB'lere 5,9 milyon TL.,  Ballıca Mağarası Güdümlü Projesi ile 10 milyon TL. hibe desteği sağlandı.

            OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ve OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Tokat Valiliği koordinesinde Tokat'ta yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, OKA'nın turizm ve altyapı projelerine  büyük destek verdiğini belirterek, teşekkür etti.

            Tokat'ta tarım alanında olduğu gibi turizmde de çok güzel işler olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, OKA'nın desteğiyle turizm alanında Sulusaray Kaplıcası, Zinav Gölü, Ballıca Mağarası ve Kaz Gölü,Mustafa Ağa Hamamı, Yazmacılık Müzesi, Suluhan Çocuk Müzesi, Bilim Merkezi Müzesi gibi projelerin de devam ettiğini söyledi.

            OKA'nın Organize Sanayi Bölgelerinin altyapı projeleri kapsamında Turhal ve Erbaa'da OSB'de kreş yapılmasına  katkı sunduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat OSB'nin de Arıtma Tesisi Projesine hibe desteği verdiğinin altını çizdi. Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat'ta bir taraftan tarımı geliştirirken, bir taraftan da toprağımızı, suyumuzu koruyarak, sanayinin önündeki engelleri kaldırarak sanayinin gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. OSB'lerin altyapı ve genişletilmesiyle beraber Tokat'ın geleceğini dizayn ediyoruz. Tokat'ı tarımı, kültürü, turizmi ve sanayisiyle beraber geleceğe hazırlıyoruz. Sanayi de çok önemli. Hem yeni sektörlerin kurulması, işçilerin yaşamlarının kolaylaşması, hem de yeni istihdamların gelmesi için temel altyapı sorunlarını çözmeliyiz.” dedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, proje çalışmalarında emek veren herkese teşekkür etti.

            Programa Vali Dr. Ozan Balcı'nın yanı sıra kaymakamlar, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileri katıldı.

            Program sonunda proje sözleşmeleri imzalandı. OKA 2020 yılı MDP kapsamında desteklenmeye değer görülen "Turhal OSB Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Projesi" sözleşmesi Yönetim Kurulu Başkanımız ve Turhal OSB Başkan Vekili Ömer Çenesiz ile OKA Genel Sekreteri  İbrahim Ethem Şahin tarafından imzalandı.