ODAMIZ İLE ZİRAAT BANKASI ARASINDA "BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ PROTOKOLÜ" İMZALANDI...




17 Aralık 2020, 20:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen "Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi" Lansmanının ardından Odamız ve Ziraat Bankası Turhal Şubesi arasında protokol imzalandı.

                "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolü" Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz ve Ziraat Bankası Turhal Şube Müdürü Bekir Hatipoğlu arasında  imzalandı.

            İmzalanan protokol ile üyelerimiz, Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânından faydalanabilecek.

            Proje ile, tedarikçi ve alıcılar banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak alım-satım işlemleri Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilecek, tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilecek. Söz konusu hizmet ile Ziraat Bankası'nın üye iş yeri ve kurumsal kart alt yapısı üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunulacak, böylece alıcı ve satıcılar kendi nakit akışlarına uygun ödeme takvimi oluşturulabilecekler.

            Ziraat Bankası ile imzalanan Protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz banka tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde Odamız üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini dile getirerek; “Bu zorlu süreçte Ziraat Bankası ile yapılan bu protokolle, nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacını karşılarken, üretimde ve ticarette de devamlılığı da sağlanmış oluyor. Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde Ziraat Bankası ile yaptığımız bu protokol ile üyelerimiz nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Üyelerimizin bu avantajlı finansman imkânından faydalanmaları menfaatlerine olacaktır. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ'lerimize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin hayata geçirilmesinde sonsuz emekleri ve katkıları bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın'a teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.