ODAMIZDAN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK




09 Ekim 2019, 17:05

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz Türkiye Cumhuriyeti'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek için başlatılan "Barış Pınarı Harekatı"'nı sonuna kadar desteklediklerini açıkladı.

                Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

            "Ülkemizin güney sınırında, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz. Bölge, barıştan her geçen gün uzaklaştırılmaya yönelik uygulamalara maruz bırakılırken, bölgede sağduyunun temsilcisi olan Türkiye'nin, bu duruma kayıtsız kalması düşünülemez. Bölgenin, bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerekmektedir.

                Türkiye PKK/YPG ve DEAŞ'ın terör tehditlerine ve oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı sınırlarını korumak ve aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için her türlü adımı uluslararası meşruiyet içinde atma hakkına sahiptir. Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden, bölgeye barış ve huzur getirmeye yönelik operasyonlar, devletimizin gördüğü lüzum üzerine, Fırat'ın doğusuna yönelik olarak devam ediyor.

                Bu büyük mücadelenin en kısa sürede kayıpsız bir şekilde başarıya ulaşmasını temenni ediyor ve Türk Milletinin terör ile yaşamaya alışmayacağının tüm dünya tarafından anlaşılacağını düşünüyoruz.

            Kahraman ordumuzun kayıp vermeden, zafer haberleriyle dönmelerini milletçe bütün kalbimizle diliyoruz. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda tek yürek anlayışı ile bu yolda dünyada eşsiz bir millet olduğunu göstermiş, bundan sonra da göstermeye devam edecektir.

            Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak 'Barış Pınarı Harekatı'’nda şanlı ordumuzun daima destekçisi ve yanındayız. Kalbimiz ve dualarımız her zaman ülkesi için mücadeleden kaçınmayan kahraman Mehmetçiğimizledir. Yürütülen bu mücadelede Rabbim askerimizin ayağına taş değdirmesin, yolunu açık etsin. Allah vatan evlatlarımızın yar ve yardımcısı olsun.”dedi.