TOBB TÜRKİYE 100 BAŞVURULARI BAŞLADI...

07 Ekim 2019, 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan yazıda; TOBB öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi/TOBB ETÜ) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılından beri “TOBB Türkiye 100” yarışmasının düzenlenmekte olduğu bildirilmektedir.

Dereceye giren şirketlerin tamamen objektif kriterlere göre tespit edildiği, satış gelirleri artış hızının temel performans kriteri olarak değerlendirildiği “TOBB Türkiye 100” yarışmasında, 2020 yılında da, şirketlerin 2016-2018 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birinciliği alacaktır.

Başvuru Kriterleri:
Aşağıda sıralanan kriterleri sağlayan şirketlerin başvuruları kabul edilecektir.

• 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
  • 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
  • 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip,
  • 2016-2018 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında arttıran şirketler,

Ayrıca;

• Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de olması gereklidir.
  • Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu geçerli sayılmaz.
  • Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Kar amacı gütmeyen şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Otomobil galerileri, kuyumcular, dağıtım şirketleri, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmaz; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.
  • Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler de başvurabilir.

Başvuru kriterleri ve detaylı bilgiye www.turkiye100.tobb.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kriterlere uyan firmaların en geç 15 Kasım 2019 tarihine kadar  tr100basvuru.tobb.org.tr/  üzerinden müracaatlarını yapmalarını önemle rica ederiz.