Odamız 2018 Yılı 2.Etap UGE Eğitimleri Başladı...




06 Haziran 2018, 11:30

Odamız, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynayan girişimcileri ekonomiye kazandırmak için KOSGEB ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.  

            Girişimcileri iş dünyasına çekmek için teşvik edici çalışmalara imza atan  Odamız öncülüğünde, KOSGEB işbirliğiyle sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitim programları devam ediyor. Sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitim programlarına bir yenisini daha ekleyen Odamız, Haziran ay'ı yeni dönem girişimcilik eğitimlerine start verdi.

            2018 yılı Mart ay'ında ilki düzenlenen eğitimlerden 30 kursiyer faydalanmıştı. Haziran ay'ı itibari ile açılan ikinci etap UGE eğitimlerinden faydalanan girişimci sayısı 60 kişiye ulaşmış olacak.  Odamız Eğitim ve Konferans salonunda  gerçekleştirilen eğitim, hafta içi 4 gün sürecek.

            Yürütülen program ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, girişimciliğin Turhal'ın ve Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında anahtar rol oynadığını söyledi. Özellikle yeni neslin girişimciliğe özendirilmesi noktasında devletin KOSGEB gibi kurumlar aracılığıyla önemli destekler sunduğunu hatırlatan Çenesiz, “Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de girişimcilik kültürünün yaygınlaşması için eğitim programlarımıza devam ediyoruz. Genç beyinlerin kariyer planlarında girişimciliğin de ön planda olmasını istiyoruz. Yetenekli ve yenilikçi girişimcilerimizin kendi işlerini kurması için sertifikalı girişimcilik programları büyük önem taşıyor. Bizler inanıyoruz ki, ülkemiz üretim gücü yüksek ve yenilikçi fikirlere sahip girişimci ruhu ile hedeflerine ulaşacaktır” dedi.

                Oda olarak düzenledikleri eğitim programlarından yararlanan bir çok girişimci adayının kendi işlerini kurduklarını ifade eden Çenesiz, kursiyerlerin girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak, projelerini hazırlayarak sunmaları ve hazırladıkları projelerin desteklenmeye değer görülmesinin ardından 50 bin TL’ye kadar hibe desteği, 100 bin TL’ye kadar kredi imkanından faydalanma fırsatını yakalayacağını da sözlerine ekledi.