Çenesiz; " Demokrasinin, Milletimizin ve Devletimizin Yanındayız..."




15 Temmuz 2021, 00:10

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Demokrasinin, Milletimizin ve Devletimizin Yanındayız” dedi.

                Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz açıklamasında; "15 Temmuz 2016’da vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesine, birlik ve beraberliğimize kasteden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu  hainler, milletimizin azim ve kararlılığı karşısında hüsrana uğramışlardır.” dedi. 

                Çenesiz, açıklamasında:

            "15 Temmuz 2016’da vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesine, birlik ve beraberliğimize kasteden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu  hainler, milletimizin azim ve kararlılığı karşısında hüsrana uğramışlardır.

            Tarihin her döneminde bağımsız yaşamış olan milletimiz, bundan tam 5 yıl önce bağımsızlığına ve millet egemenliğine karşı yapılan darbe girişimini canı pahasına bastırarak millet iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

            15 Temmuz gecesi cansiperane verilen mücadele aydınlık Türkiye’nin geleceğinde yeni bir sayfa açmıştır."dedi.

Demokrasinin, Milletimizin ve Devletimizin Yanındayız...

            Açıklamasının devamında büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini şiar edinen TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak demokrasiyi savunmaya devam edeceklerinin altını çizen Çenesiz:

            "Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz.

            100 sene önce kahraman ecdadımız 'Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyerek İstiklal Harbinin adeta ilk kıvılcımını yakmıştı. 15 Temmuz 2016 gecesi aynı ilkeyle birlikte hareket eden aziz milletimiz büyük bir felâketin önüne geçmiş oldu.

            Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız.

            Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz."dedi.