Çenesiz ve Karacaoğlu'ndan




28 Nisan 2020, 21:58

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz ve Denizbank Turhal Şube Müdürü Cansev Karacaoğlu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla başlatılan "Nefes Kredisi" ile ilgili olarak ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

            Hayata geçen "Nefes Kredisi" ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz şunları söyledi:

            " Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Oda ve Borsalarımızın katkılarıyla üyelerimiz için yeni bir ‘’Nefes Kredisi’’ başlattık. Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz arasında imzalanmıştır.   

            Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile 365 oda ve borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde, üyelerimiz 2020 yılı sonuna kadar ana para ve faiz ödemeyeceklerdir. Geri ödemeler yıllık brüt %7,5 faiz oranı ile 2021 yılında aylık olarak 12 eşit taksitle ödenecektir. Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren Odamızdan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler. Kredinin %80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacaktır.

            İlçemizdeki uygulamanın detaylarını görüşmek üzere Denizbank Turhal Şube Müdürümüz Sayın Cansev Karacaoğlu ile bir toplantı gerçekleştirdik. Kendileri bu süreci Odamız ile iletişim halinde yürüteceklerini ifade etmişlerdir. Yaptıkları işbirliğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum"dedi.

            Çenesiz açıklamasının sonunda:

            "Tüm dünyanın mücadele ettiği covid-19 salgınının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğünde çalışıyoruz. Bugüne kadar üyelerimizin taleplerinin takipçisi olduk. Bugün de üyelerimizin finansman ihtiyacına katkı sağlayacak Nefes Kredisi ile üyelerimizin yanındayız. Odalar ve borsalar olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde de gücünü aldığımız üyelerimize destek olmak için TOBB öncülüğünde Odamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Bu çalışmanın hayata geçmesinde ve uygulanmasın da sürecin başından beri desteklerini esirgemeyen Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum.”dedi.

                Denizbank Turhal Şube Müdürü Cansev Karacaoğlu 'da yaptığı açıklamada: "Denizbank olarak 'Koronavirüs' ile mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanlığımızın açıkladığı ve Hazine Bakanlığımızın yürütmüş olduğu, 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' projesinde biz de bir nefes olmak için elimizi taşın altına koyduk. Bu amaçla KOBİ'lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle,esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay,hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören Bankamız,bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza atmıştır. KOBİ’lerimize,Bankamıza ve Turhal Ticaret ve Sanayi Odamıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.