ODAMIZDA E-ARŞİV, E-FATURA, E-DEFTER KONULARINDA SEMİNER VERİLDİ...




11 Aralık 2019, 15:38

            Odamız eğitim ve konferans salonunda Turhal Vergi Dairesi Müdürü Barış Sönmez'in konuşmacı olarak katıldığı e-dönüşüm uygulamaları ve GİB. VUK. Yeni Tebliğ Bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

            Odamız tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ile Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Ahmet Elitaş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bilal Arslan, Madeni Eşya .Elk.ve Elk.Tek.Esn.ve Sant. Odası Başkanı Murat Boyraz ve odamız üyeleri katıldı.

            Katılımın yoğun olduğu seminerde Turhal Vergi Dairesi Müdürü Barış Sönmez tarafından katılımcılara;

  • e-dönüşüm uygulamalarına başvuru süreçleri ve zorunluluk kapsamındaki mükellefler,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 19 Ekim 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan, e-Dönüşüm uygulamalarının kullanımına ilişkin tebliğ kapsamında e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye geçiş süreleri hakkında bilgilendirme yapılması,
  • Vergiler dahil, 5 bin ve 30 bin lira üzeri faturaların durumu,
  • e-Makbuz uygulamalarına (e-Müstahsil ve e-Serbest Meslek Makbuzu) geçişler,
  • e-Defter uygulamalarında yeni tebliğ kapsamında zorunluluk kapsamına giren mükelleflere ilişkin sunum eşliğinde bilgilendirmeler yapıldı.

            Turhal Vergi Dairesi Müdürü Barış Sönmez'in konuşmacı olarak katıldığı programın ilk bölümü  sonrasında ikinci bölümünde katılımcılara E-Dönüşüm uygulamalarında entegratör firmalardan biri olan Vega Yazılım tarafından sistemin işleyişi ve teknik altyapısı hakkında firma sahibi Özcan Kaya ve firma çalışanları tarafından bilgilendirme yapıldı.

            Odamız toplantı salonunda yaklaşık üç saat süren seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.