Odamız Tarafından Muharrem Ayı Oruç Açma Programı Gerçekleştirildi…




10 Eylül 2019, 17:32

Odamız tarafından “Birlikte Rahmet, Ayrılıkta Azap Vardır” temalı Muharrem Ayı  Oruç Açma Programı gerçekleştirildi. Toplumun her kesiminden yoğun katılımın olduğu programa Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Belediye Başkanı İlker Bekler, Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Odamız Üyeleri ile Cemevi Dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oruç açma öncesi Turhal Cem Evi Dedesi Hami Özev yaptığı konuşmada Muharrem Ayının içerisinde barındırdığı olaylara dikkat çekerek yeni Kerbela' ların yaşanmaması için birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı. Özev konuşmasının sonunda "Bu ülkenin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak." dedi.

Oruç açma programında yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz şunları söyledi;

İslam dininde en kıymetli 4 aydan birisi olan ve hicri takvimin ilk ayı olan muharrem ayı, bünyesinde önemli olayları barındırmaktadır. 

İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı aydır . Paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan aşure günü’nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, muharrem ayı,zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela' da  şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır.

 Kerbela şehitlerini ve şehitlerimizi rahmetle anarken, bugün 9 Eylül. İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü. Büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Konuşmamı sonlandırırken,

Muharrem ayının; İslam coğrafyasında dökülen kanın durmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz'in ardından kürsüye gelen Turhal Kaymakamı Ali Gökay'da birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında  “Muharrem Ayı İslam dininde oldukça kıymetli bir yeri olan Hicri senenin başlangıcı ilk ayımızdır.

       Haram kılınan, yasaklanan kutsal olan, saygı duyulan anlamlarına gelen Muharrem, savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan biridir.

       Muharrem ayı; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün bereketinin yanında; zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum insanların Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bugünlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa, kardeşliğe bakması, yüreğimizin sevgi, saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir.

Bu vesile ile başta Kerbelâ şehitlerimiz olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimiz ile din, vatan, millet, hak, hakikat ve adalet için canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından son buldu.