5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun...




05 Aralık 2018, 14:30

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 84. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

            5 Aralık'ın, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve yaşanan problemlere çözümler bulunması açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayan Çenesiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

            " Türk toplumunun kalkınmasının, Türk kadının kalkınmasına bağlı olduğuna inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün çabaları sonucu, Türk kadını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Birçok Avrupa ülkesinden önce bu hakka kavuşan Türk kadını tarihimiz boyunca, yaşamın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumluluğu paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşının her döneminde aktif rol oynamış, cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır.

            Her toplumda olduğu gibi bizim  toplumumuzda da kadının önemli bir yeri vardır. Büyük önder Gazi Mustafa Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam etmektedirler.

            Mustafa Kemal Atatürk'ün,' Dürüst olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. O da büyük Türk kadınını mesaimizde müşterek kılmak, hayatımızı onunla birlikte yürütmek ve en büyük desteğimiz yapmak yoludur' sözünü hatırlatarak ülke olarak daha müreffeh bir yaşam standardına kavuşmamız için kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer almasını sağlamalı ve mesaimizde müşterek kılmamız gerektiğini belirtmek isterim.

            Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum'' dedi.