24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun...




24 Kasım 2018, 12:10

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

            Çenesiz mesajında şu ifadeleri kullandı:

             "Tarih boyunca, “Bilgelik Mesleği” olarak kabul edilen öğretmenlik mesleği, mesleklerin en kutsalıdır. Zor şartlar altında, çoğu insanın yüceliğinin farkına bile varamadığı bir işle uğraşan öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri nesillere sevgiyi, sosyal barışı, anlaşmayı, uzlaşmayı, işbirliğini sağlayan, vatan, millet, bağımsızlık, hürriyet, bayrak sevgisini ve bilincini aşılayan, kişilik ve ahlaki karakter gelişimi ile ilgili ömür boyu silinmeyecek ilk izleri ve davranışları kazandıranlardır.

            En değerli ve yüce varlık olan insanı eğitmek, ona rehberlik ederek yeteneklerini geliştirmek, onu sevgi, hoşgörü, anlayış ve sabırla yönlendirmek ancak öğretmenlerimiz sayesinde mümkündür. Araştıran, sorgulayan, fikrilerini ve bilgilerini paylaşan insanlar topluma yön verir ve beraberinde topluma yön verebilecek insanları yetiştirirler. Başöğretmen Atatürk ‘‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek öğretmenlerin topluma yön vermede ne kadar önemli olduklarını vurgulamıştır.

            Bu vesile ile öğretmenlerimizin, milletimizin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması için iyi yetişmiş nitelikli insanlar yetiştireceğine inanıyor, öğrencileriyle daha mutlu, başarılı ve huzurlu olmalarını dileyerek bu anlamlı günlerini kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmet ve saygı ile anıyorum" dedi.