Odamız da ISO 9001:2015 Geçiş Denetimi ve Akreditasyon Belge Yenileme Denetimi Başarıyla Gerçekleşti.




Odamızın  hizmet kalitesini arttırarak sürekliliğini sağlamak üzere uyguladığı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin ISO 9001:2015 versiyonuna geçiş denetimi ve Akreditasyon Belge Yenileme denetimi odamız hizmet binasında gerçekleştirildi.

            Türk Loydu Baş denetçisi Ali Güneş tarafından gerçekleştirilen denetimlerin ilk günün de yapılan açılış oturumunun ardından, odamız da yürütülen faaliyetlerin ISO 9001:2015 standartlarına, dokümantasyon ve uygulama açısından uygunluğu denetlendi. İlk gün denetimlerinin sonunda yapılan kapanış toplantısının ardından odamızın 2013 yılından beri sahip olduğu  Kalite Belgesinin ISO 9001:2015 versiyonuna geçiş Belge Yenileme Denetimi başarıyla tamamlandı ve 3 yıllık kullanım hakkı yenilendi.

            Denetimlerin ikinci günün de ise, odamızın 2015 yılın da sürece dahil olduğu Akreditasyon Belgesi yenileme denetimi gerçekleştirildi.

            Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi Belge Yenileme denetimleri kapsamında, Odamızın Yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite Yönetimi, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi ve Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslar arası Ticaret konularında incelemeler yapıldı.

            Gün boyu süren denetimler de odamızın geliştirmeye açık yönlerinin olduğu kadar odamız tarafından yapılan bir çok uygulamada iyi uygulama olarak değerlendirildi.

            Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi Belge Yenileme Denetimlerini de başarıyla tamamlayan odamız ikinci kez belge yenilemeye hak kazandı.  

            Akşam gerçekleştirilen kapanış toplantısının ardından sürece ilişkin değerlendirmeler de Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, "Turhal Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize en etkin ve en iyi hizmeti vermek için akreditasyon çalışmalarına önem vermekteyiz. Yönetim olarak bu sürece destek vermekle birlikte, bu süreci iyileştirmek ve geliştirmek için faaliyetlerimize devam ediyoruz.

            Odamızın 2015 yılında sürece dahil olduğu  Akreditasyon sistemi ülkemiz genelinde oda/borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyelere daha etkili hizmet verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Odamız da bu sistemi işleterek, üyelerimiz ile günümüzün değişkenlik gösteren koşulları içerisinde sürekli iyileştirme yaparak geliştirmektedir.

            Meclisimiz, Yönetim Kurulumuz ve personellerimizle her zaman daha iyiye ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Yapılan denetimden başarılı bir şekilde geçmekten mutluluk duyuyoruz, ancak daha iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Kanunlar çerçevesinde yaptığımız çalışmalar ve uygulamalarımızla, üyelerimize layık olduğu hizmeti vermeye devam edeceğiz. Başarı ile geçen denetimimiz adına emeği geçen herkese teşekkür ediyor, odamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.