Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Kutlu Olsun...




17 Eylül 2018, 00:30

 

            Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, 2018 -2019 eğitim - öğretim yılının başlaması ve İlköğretim haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

            Çenesiz yayımladığı mesajında; “ Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle birlikte yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha erişmenin heyecanını yaşıyoruz.

            Sosyal hayatımızın şekillenmesinde, geleceğimizin daha iyi hazırlanmasında vazgeçilmez olan eğitim, çocuklarımız için olduğu kadar devletimizin ilelebet bağımsız yaşaması için de en temel şarttır.

            Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliğine baktığımız zaman, bilgiye sahip ülkeler olduğunu görmekteyiz. Günümüzde sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren bu ülkelerin daha fazla kalkınmış ve gelişmiş olduğuna şahit olmaktayız.

            Bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse; eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Büyük Gazi'nin, "Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır." sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir.

            Ülkemizin de her alanda daha da güçlü bir şekilde uluslararası alanda temsil edilmesi hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür.

            Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedef; Çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında, tüm zararlı alışkanlıklardan koruyarak milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle yetiştirmek olmalıdır. Devletimizin ve milletimizin geleceğini garanti altına alarak insanlarımızın mutlu ve müreffeh yaşamalarını temin etmenin yolu da buradan geçmektedir.

            Bu duygularla 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılının ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlı olması temennisiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.