VEGA YAZILIM YENİ SİSTEME HAZIR!




12 Eylül 2018, 17:10

Odamız Meclis Üyesi ve VEGA Yazılım Genel Müdürü Özcan Kaya, Posta Gazetesinde yayınlanan demecinde, "Yazılım İşletmenin, hatta devletin arka bahçesidir" dedi.

            Odamız Meclis Üyesi ve VEGA Yazılım Genel Müdürü Özcan Kaya'nın Posta Gazetesinde yayımlanan demeci şu şekilde;

            "YERLİ TEKNOLOJİ

            Türkiye'de yerli ve milli teknoloji üretimine yönelik çalışmalar hızlandı. Geçen hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yazılımların millileştirilmesi için çalışmalar yapılacağını açıklamıştı. 'Yazılım İşletmenin, hatta devletin arka bahçesidir' diyen VEGA Yazılım Genel Müdürü Özcan Kaya'da, 'Eskiden ülkeler ordularıyla kıyaslanırken şimdi teknolojileri ile kıyaslanıyor" dedi.

            KALKINMAYA DESTEK

            Teknolojisi güçlü olan bir ülkenin ekonomisinin hızlı büyüdüğünü ifade eden Özcan Kaya, şöyle konuştu:'Yerli ve milli yazılım yatırımları kalkınmayı hızlandırıp dışa bağımlılığı bitirir. Biz de yerli bir yatırım firması olarak yurtdışına özellikle Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Afrika'ya yapılan ihracatlarla ülkeye döviz girişini sağlayarak ülke ekonomisini destekliyoruz.'dedi.

            YENİ SİSTEM HAZIR

            VEGA Yazılım'ın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Özcan Kaya, 'Aynı zamanda 'Entegratör' yazılım firmasıyız. Böylece e-dönüşüm (e-arşiv, e-fatura, e-defter) uygulamalarında tek bir çatı altında çalışma imkanı sunuyoruz. Bulut yedekleme sistemlerinde yatırımlar yaptık. 2019'da veri güvenliği konusunda yeni sistemleri müşterilere sunacağız" dedi.