15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ GÜNÜ...




16 Temmuz 2018, 11:00

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'inci yıldönümü münasebetiyle ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

         Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak şehit mezarları ziyaret edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer ve resmi kurum müdürleri ile birlikte sırasıyla Şehit Enes Pelit, Şehit Hasan Karadavut, Şehit Gökhan Güllü ve Şehit Şenel Ağıl’ın mezarlarını ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunan ziyaretlerde İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ tarafından dualar edildi.

         Ardından saat 15.07’de 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Polis Memuru Ferhat Koç’un Yazıtepe Köyü’ndeki Anıt Mezarı ziyaret edildi. Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Ünal Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, resmi kurum müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Meclis Başkanımız Bekir Ay, Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman Aykut, Meclis Üyemiz Faruk Günaydın ve vatandaşların da hazır bulunduğu ziyarette okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dua edildi.

            Anıt mezardaki programda bir konuşma yapan Kaymakam Üçer, şunları söyledi. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde günün anlamına binaen Turhal'ın gururu, Yazıtepe Köyü’nün medarı iftarı Ferhat Koç kardeşimizin mezarı başında 15 Temmuz’u anımsatmak üzere saat 15.07’de bir araya geldik ve törenlerimizi başlattık. 15 Temmuz 2016’dan beri baktığımızda çok şükür bugün daha güçlü daha istikrarlı daha kararlı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Gerek anayasal değişikliklerle gerek diğer mevzuatlardaki değişikliklerle artık devletimizin idaresi daha güçlü bir hal aldı. Ve artık inşallah geleceğe daha kararlı ve daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Tabii ki bu yolu bize açan başta bütün şehitlerimiz olmak üzere özellikle de 15 Temmuz gecesinde tankların, topların, silahların karşısına ellerinde bayraklarıyla ve yürekleriyle dikilen, direnen Türk Milletidir. O yüzden bunlar yüzyıllar da geçse unutulmayacaklar ve bu günlerde ve her zaman bizler tarafından gelecekte bizlerin çocukları ve torunları tarafından bu önemli şahsiyetler hatırlanacaklar. Bizde inşallah görev yaptığımız yerlerde görev yaptığımız sürece bunun değerini bilerek gereken önemi vererek böyle organizasyonlarda öncülük edeceğiz ve imkan sağlayacağız.

         Bu vesile ile Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyor, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyoruz” dedi.