TURHALLI ÜRETİCİLER KIRSAL KALKINMA DESTEKLEMELERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

17 Kasım 2021, 17:21

Odamız ve Turhal İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile, "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" ve "Tarıma Dayalı Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi" yatırım konularının başvuru şartları ve uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Turhal İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muammer Gürçay, Odamız Genel Sekreteri Alper Saygılı, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personelleri ile üreticiler ve proje danışmanları katıldı.

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personelleri tarafından sunum gerçekleştirilen toplantıda; Cumhurbaşkanlığı kararı ile 5 yıl daha kırsal kalkınma desteklerinin uzatılması kararının alındığı, uygulamanın 2025 yılına kadar devam edeceği, yeni çağrılara başvuruların internet üzerinden yapılacağı ve başvuruların 17 Aralık 2021 Saat:23:59'da sona ereceği belirtildi.

Başvuruların sona ermesinden sonra 1 aylık bir değerlendirme sürecinin olacağını belirten Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personelleri, katılımcılara sürenin sonunda kırsal kalkınma desteklerinden yararlanacak projelerin açıklanacağını belirtti.

Toplantının sonunda üreticilerin soruları cevaplandırılırken, programlar hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu.