Cumhuriyetimizin 97. Yılı Kutlu Olsun…




28 Ekim 2020, 13:54

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97. Yıldönümü ve  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Çenesiz mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet; ülkesine, milletine ve geleceğine inanan tüm vatandaşlarımızın eşitliği ve özgürlüğü temeli üzerine kurulmuş en kıymetli varlığımız, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli emanetimizdir.  Milletimizin ortak iradesiyle ve imanla hep beraber, el ele gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin son noktası olan Cumhuriyet, bugün bizlere her zamankinden daha fazla güç ve azim vermektedir.

            29 Ekim, inançlı ve kararlı bir ulusun, Tam Bağımsızlık Mücadelesinin örnek bir ürünüdür. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini, ekonomik zaferlerle taçlandırarak yarınlara taşıma azmi ve inancıyla yorulmadan yarınların büyük Türkiye'si için çalışmaya devam ediyoruz.

            Aradan geçen 97 yılda ülkemiz önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini yükselterek bugünlere taşıma azmiyle ilerleyen ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürürsek  çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur.

            Aziz Milletimiz, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek  onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen hain, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya devam edecektir. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

            Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Milletimiz sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, her türlü bölücü unsur vede unsurlara  feda etmemeye yeminli bir millettir. 97 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.

             Dün olduğu gibi bugün de iyi ve kötü günde bir arada olan milletimiz aştığı tüm zorluklarla ve karşısına çıkan engellerle yaptığı mücadelesiyle yarınlara emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam etmektedir. Böylece, güçlü, lider Türkiye Cumhuriyeti hepimizin vereceği ortak gayretle büyümeye devam edecektir. 

             Bu tarihi günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; yüce Milletimizin, halkımızın ve üyelerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.