İkinci El Araç Alım Satım Yeterlilik Belge Sınavının 4'cüsü Gerçekleştirildi...




19 Eylül 2020, 11:42

TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş. ile odamız arasında yapılan protokol kapsamında ikinci el araç alım-satımı yapan firma sahipleri için mesleki yeterlilik sınavının 4'cüsü Gerçekleştirildi...

            “Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” kategorisinde gerçekleşen sınav da adaylar, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, satın alınan araçları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı ve yazılı sınav da ter döktü.

            Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilirken, hali hazırda ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için de odamız tarafından sınavlar yapılmaya devam ediyor. 

"Mesleki Yeterlilik Belgesi" zorunlu hale gelmişti...

            13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik" ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyeti gösteren firma yetkilileri ile çalışanlarının "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaları zorunlu hale getirilmişti. Yönetmeliğe göre "Mesleki Yeterlilik Belgesi" alan firma yetkililerinin, firmaları adına belediyeye başvuru yapıp gerekli şartları taşıdıklarını gösteren belge almaları ve sonrasında Ticaret İl Müdürlüğü’ne "Yetki Belgesi" başvurusunda bulunmaları gerekiyor.